Kamma Sax Holm

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 9. oktober døde Kamma Sax Holm.

De sidste par år blev det mere og mere tydeligt, at Kammas kræfter ikke mere var, hvad de havde været, alligevel kom Kammas død pludseligt og uforståeligt. Efter endt lærereksamen fra Esbjerg Seminarium i 1972 blev Kamma og hendes mand, Martin, ansat ved Løgumkloster Kommuneskole.

I harmonisk samklang forenedes Kammas humanistiske tilgang til livet med sansen for det naturfaglige, idet hun igennem årene underviste i dansk og matematik, men især de elever, der havde faglige vanskeligheder, stod hendes hjerte nær. I 1990 begyndte hun på uddannelsen som talehørelærer. Det var derfor naturligt, at Kamma påtog sig opgaven som koordinator af skolens støttecenter. I specialundervisningstimerne fandt mangen en elev et fristed, en stille snak og opmuntring.

Qua sit engagement i støtteundervisningen var Kamma i berøring med mange kolleger. Kamma respekterede sine kolleger og omtalte kun positive hændelser. Der var orden i Kammas ting, stille og roligt holdt hun ord. Hun kunne tale med alle, og i muntert lag var Kamma i sit es.

Æret være hendes minde

Eva de Silva

Løgumkloster Kommuneskole