Fra jakkesæt til cowboybukser

Arbejdstiden har været til debat mange gange siden tidligere DLF-formand Jørgen Jensens første kongres i 1958

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Jensen må være kandidat til at vinde en eller anden konkurrence. Den tidligere formand har deltaget i samtlige DLF-kongresser siden 1958. Det var dengang, det hed repræsentantskab, varede i to dage, og en lærer havde 36 ugentlige undervisningstimer.

Kongressen begyndte med en gudstjeneste, og samtlige delegerede optrådte i jakkesæt.

»Så skiftede tiderne. Vi afskaffede gudstjenesten i 1972, og de delegerede mødte op til kongressen i cowboybukser. I dag kan man jo igen se nogen, der kommer i jakkesæt«, siger Jørgen Jensen.

Arbejdstiden har været til debat på rigtig mange kongresser ofte fordi politikerne har ønsket, at lærerne skulle undervise mere. Jørgen Jensen sad i kongressalen også i år og fulgte debatten om kravene til en ny arbejdstidsaftale. Han er godt tilfreds.

»Det var meget flot, som det lykkedes for den nye formand at få det hele samlet. Det tegner godt«, mener Jørgen Jensen, som er spændt på at følge de kommende forhandlinger.