Memoirer fra en fejlfarve

Jørgen Stampe forlader hovedstyrelsen fra nytår

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Stampe fra Gladsaxe var på kongres. Under punktet eventuelt gav han et par eksempler fra sine 25 år som medlem af DLFs hovedstyrelse, som han forlader til nytår:

»Jørgen Jensen fik som bekendt nok, og Røde Rømer fra Århus blev formand, og sådan én som mig kom ind i hovedstyrelsen, hvor kammerat Bjarne fra Aalborg i forvejen havde varmet godt op under Lange Jørgen Jensens formandsstol sammen med de fire andre fejlfarver. Og på en af de første rækker hernede sad en ung lærerstuderende-formand og hed Anders og strikkede sine egne sokker«, fortalte han om de første år.

Senere bevægede Jørgen Stampe sig ind i det farlige område med ansvar:

»Jeg skrev et fuldstændig uforsigtigt indlæg i utide om, at når både arbejdsgiverne og vi ku se, at alt det halløj om U-, F- og Ø-aftalen afprofessionaliserede skolen og ødelagde arbejdsglæden, sku vi så ikke se at få lavet en ny aftale? Og værst af alt, når nu de her BUPLere var kommet ind på skolens område, sku vi så ikke se at få et samarbejde med dem? Så ku det nok være, at jeg fik tæv. Fra Jens i Århus, der nu er forvaltningsdirektør, og fra Dorte i Aalborg, der nu er chefkonsulent i KL«.

»En sandhed i utide er ingen sandhed«, sagde Jørgen Stampe.