Debat
0   206

Tvangsflytning af lærere

Københavns Kommune har en stor skole med mange store problemer.

Kommunen får et privat konsulentfirma til at udarbejde en rapport.

Artiklen fortsætter under banneret

Konsulentfirmaet udpeger ni læ­rere/børnehaveklasseledere som syndebukke, fordi de ni efter konsulentfirmaets vurdering tilsyneladende ikke er udviklingsparate nok.

På den baggrund anbefales det at fjerne de ni fra skolen. Skolelederen og forvaltningschefen synes af en eller anden grund, at ni er for mange, og finder frem til de fem mest fagligt aktive, som så bliver bortvist med øjeblikkelig virkning. Uden at have haft mulighed for at komme til orde.

Samtidig spredes tvivlsomme rygter om mobning og chikane for at legitimere overgrebet.

Forvaltningschefen siger dog også, at de fem er nogle fortræffelige lærere og også vil blive det på deres kommende skoler.

Ifølge flere jurister er kommunens fremgangsmåde klart ulovlig. Men det generer ikke en magtfuldkommen forvaltningschef. Heller ikke selv om kommunen åbenbart tidligere har fået en påtale fra Ombudsmanden om en lignende lovovertrædelse i en anden personsag.

Det er desværre ikke første gang, vi oplever den slags organisationsforfølgelse.

I Vordingborg har vi haft både en Kastrup Skole-sag, som til forveksling ligner Klostervænget-sagen med forflyttelse af fem aktive lærere, og en Svend Gønge-Skole-sag, hvor det lykkedes kommunen at slippe af med en aktiv tillidsrepræsentant, som bare havde passet sit arbejde.

DLF må langt mere aktivt tage kampen op mod disse arbejdsgiverovergreb.

Det er et forsøg på at indføre selvcensur og disciplinering af lærerværelserne. Og som sådan skal det bekæmpes politisk og ikke med aftrædelsesordninger til de ramte.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ