Debat

Retur til afsender

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allan Vestrup kritiserer i Folkeskolen nummer 49/2003, at den beslutning, der er truffet om at gøre geografi til prøvefag, er sket på baggrund af en undersøgelse i Politiken. En undersøgelse, der viste, at de fleste gymnasieelever ikke ved, hvor Nakskov ligger. Desværre må jeg meddele Allan Vestrup, at adressaten for hans kritik er forkert, men måske er meningen med hans indlæg i højere grad at kritisere regeringen end at redegøre for fakta?

Jeg er glad for, at folkeskoleforligspartierne bakker op om forslaget om at indføre en prøve i geografi. Jeg ved, hvilke bevæggrunde forligspartierne har for at støtte forslaget. Jeg kan bare konstatere, at hvor partierne i forbindelse med folkeskoleforhandlingerne sidste år ikke ønskede at støtte selv samme forslag, så støtter de det nu. Når Allan Vestrup mener, at undersøgelser foretaget af aviser er for spinkelt et grundlag at føre politik på, så forstår jeg ikke, at han adresserer sin kritik til mig i stedet for til de partier, som efter Politikens undersøgelse vendte rundt på en tallerken i netop dette spørgsmål.

Han har naturligvis ret til at være imod selve ideen om en geografiprøve til at mene, at børn og unge ikke har noget behov for at vide, hvor Nakskov ligger. Det mærkelige er bare, at han har fundet det vigtigt at videregive denne viden til sine egne børn. Det fortæller han stolt, og det synes jeg da også er flot. Men hvorfor skal vi ikke sikre, at ikke bare hans børn tilegner sig denne viden?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, at det er vigtigt, at børn har et godt fagligt fundament for at kunne forholde sig til verden omkring sig. Men når Allan Vestrup kritiserer mig for at føre politik på baggrund af en undersøgelse i Politiken, så fristes jeg til at sige, at ikke bare børn, men også forældre, skal have styr på visse grundlæggende fakta, før de med rimelighed kan deltage kvalificeret i en diskussion.

Powered by Labrador CMS