Debat
0   300

Retur til afsender

Allan Vestrup kritiserer i Folkeskolen nummer 49/2003, at den beslutning, der er truffet om at gøre geografi til prøvefag, er sket på baggrund af en undersøgelse i Politiken. En undersøgelse, der viste, at de fleste gymnasieelever ikke ved, hvor Nakskov ligger. Desværre må jeg meddele Allan Vestrup, at adressaten for hans kritik er forkert, men måske er meningen med hans indlæg i højere grad at kritisere regeringen end at redegøre for fakta?

Jeg er glad for, at folkeskoleforligspartierne bakker op om forslaget om at indføre en prøve i geografi. Jeg ved, hvilke bevæggrunde forligspartierne har for at støtte forslaget. Jeg kan bare konstatere, at hvor partierne i forbindelse med folkeskoleforhandlingerne sidste år ikke ønskede at støtte selv samme forslag, så støtter de det nu. Når Allan Vestrup mener, at undersøgelser foretaget af aviser er for spinkelt et grundlag at føre politik på, så forstår jeg ikke, at han adresserer sin kritik til mig i stedet for til de partier, som efter Politikens undersøgelse vendte rundt på en tallerken i netop dette spørgsmål.

Artiklen fortsætter under banneret

Han har naturligvis ret til at være imod selve ideen om en geografiprøve til at mene, at børn og unge ikke har noget behov for at vide, hvor Nakskov ligger. Det mærkelige er bare, at han har fundet det vigtigt at videregive denne viden til sine egne børn. Det fortæller han stolt, og det synes jeg da også er flot. Men hvorfor skal vi ikke sikre, at ikke bare hans børn tilegner sig denne viden?

Jeg synes, at det er vigtigt, at børn har et godt fagligt fundament for at kunne forholde sig til verden omkring sig. Men når Allan Vestrup kritiserer mig for at føre politik på baggrund af en undersøgelse i Politiken, så fristes jeg til at sige, at ikke bare børn, men også forældre, skal have styr på visse grundlæggende fakta, før de med rimelighed kan deltage kvalificeret i en diskussion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ