Debat

Dokumentation fylder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man skriver til Folkeskolen, må det fylde 1.750 enheder. Det er jo vældigt, hvis man mener, at folk ævler og bævler, og vi gider ikke læse andres forsøg på sammenhængende tankerækker.

Jeg har på det seneste forsøgt med to læserbreve om rummelighed. Rummelighed er ret kompliceret, ja nærmest træls det var den også på kongressen ifølge lederen i Folkeskolen nummer 41/2003. Nå, på med vanten igen.

I Folkeskolen nummer 48/2003 bad jeg Jonatan Schloss fra KL dokumentere sine firkantede på­stande om svigtende rummelighed i folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Schloss dokumenterede herefter med henvisning til fire rapporter på internettet. Jeg læste en halv dag i rapporterne fra KL, Undervisningsministeriet og Euro­pean Agency for Development in Special Needs Education. Skrev herefter min vurdering af Schloss dokumentation. Igen blev teksten som frygtet for lang for bladet, nøjagtigt 59 procent for lang. Jeg opdagede, at dokumentation kan fylde en del. Man ved godt, at det skal være kort og fyndigt, og livet er for kort til høje lixtal, men det er svært at undgå citater og tekst­uddrag, når dokumentationen består af fire rapporter. Vel er Folkeskolen ikke mit blad, men da jeg er medlem af foreningen, sendte jeg alligevel ind.

Jeg må henvise eventuelle interesserede til DebatDLF på SkoleKom. Sjovt nok var det faktisk samme måde, Schloss dokumenterede på: Med henvisninger til internetadresser.

Powered by Labrador CMS