Formidlerne er flyttet ind

Lille fagforening får sekretariatsfællesskab med DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formidlerne hedder organisationen. Med undertitlen »Forening for formidlere af viden om husholdning, ernæring og sundhed«. Og organisationen har fra 1. januar 2004 til huse i Danmarks Lærerfor­ening i København. Tidligere hed den lille fagforening Ernærings- og Husholdningsøkonomforeningen.

»Der er tale om et rent sekretariatsfællesskab. Vi er stadig en selvstændig organisation, men det er et led i en langsigtet strategi for at få flere underviserorganisationer samlet til ét stort underviserforbund«, siger formand for Formidlerne, Ulla Maria Mortensen.

Formidlerne har omkring 900 medlemmer ernærings- og husholdningsøkonomer, håndarbejdslærere, folkeskolelærere og professionsbachelorer i ernæring og sundhed. Foreningens sekretariat består af formand og fem ansatte.

»Vi er for få til at løfte de opgaver og krav, som medlemmerne med rette stiller til os. Vi har seks store overenskomster, og der er for eksempel hele spørgsmålet med Ny Løn, så vi vil fremover have glæde af at kunne trække på DLFs ekspertise. Vi har stadig egen ledelse og egne valg«, siger Ulla Maria Mortensen, der afviser, at der på længere sigt skal ske en afvikling af Formidlerne.

Hun fremhæver, at DLF også vil have glæde af bofællesskabet. Der kan blive tale om samarbejde på mange forskellige fronter som for eksempel uddannelse af tillidsrepræsentanter og i forbindelse med CVUerne.

Vil dele opgaverne

Også formanden for DLF, Anders Bondo Christensen, mener, at det er tiden til at tænke i et udvidet samarbejde mellem lærerorganisationerne.

»Dette er et særdeles konkret eksempel på et samarbejde. Jeg tror, at der i løbet af en årrække vil være færre lærerorganisationer i Danmark, men hvordan det nøjagtigt bliver, det må tiden vise«, siger han.

»Vi kan få udbytte af at samle noget viden, og også resursemæssigt vil det give noget. Jeg tror, at DLF og Formidlerne helt af sig selv vil dele opgaverne på kryds og tværs. Det er dér, det for alvor bliver effektivt. Mit fremtidsperspektiv er, at det hurtigt bliver svært at se forskel på os. Der er dygtige medarbejdere i begge organisationer, og man skal bruge de sider hos folk, der er bedst«.

Anders Bondo siger, at der ikke på nuværende tidspunkt er konkrete planer om et samarbejde med andre organisationer.

hlauritsen@dlf.org

Powered by Labrador CMS