Skolenedlæggelser
0   230

Give har lært af sine erfaringer

For andet år i træk lægger Give Kommune to skoler sammen. Denne gang holder politikerne bedre fat i tøjlerne

Det kan være en vanskelig affære at slå to skoler sammen. Det kan de skrive under på i Give, hvor politikerne har besluttet at lægge to byskoler sammen til én. Belært af erfaringerne tager de ét skridt ad gangen.

»Det er to kulturer, der skal slås sammen, og politikerne har lovet, at det skal tage den tid, der skal til. De er mere forsigtige denne gang«, siger Djon Bak, formand for Vejle Lærerkreds.

Artiklen fortsætter under banneret

Med »denne gang« refererer han til Karl­skovskolen og Langelund Skole, som politikerne slog sammen i en helt ny bygning op til dette skoleår. En gruppe forældre ville have, at den nye skole skulle ligge midt imellem de to byer, men politikerne sagde nej til at placere den på en bar mark. Knap halvdelen af distriktets forældre reagerede ved at vælge den nye skole fra, så i dag står den nye Elkjærskolen halvtom (omtalt i Folkeskolen nummer 37/2003).

Det kommer ikke til at gentage sig, når Ikærskolen og Søndermarkskolen slås sammen, forsikrer børne- og kulturdirektør Juel Sørensen.

»Sidst stod vi med to skoler, der lå i hvert sit gamle sogn. Nu er vi inde i byen, og der er kun 500 meter mellem de to skoler. Men selvfølgelig har vi også lært af det, der skete sidst. Dengang lagde politikerne op til, at forældrene skulle være med til at bestemme, hvor den nye skole skulle ligge, og så gik det galt. Denne gang er det politikerne, der sætter dagsordenen, og derefter kan forældre og medarbejdere give deres besyv med«, siger han.

I første omgang fortsætter undervisningen på begge byskoler, men med fælles ledelse. På længere sigt er det meningen, at eleverne skal samles på en af skolerne.

»Nu går vi i gang med at harmonere skoleaftalerne og nedsætte et fælles samarbejdsudvalg, og det får vi god tid til at forberede«, siger Djon Bak fra Vejle Læ­rerkreds.

folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ