DLF's hovedstyrelse
0   369

Fornyelse i DLF-toppen

Samtlige seks kandidater, der ikke har siddet i hovedstyrelsen før, blev valgt ind i DLFs nye hovedstyrelse

Medlemmerne af Danmarks Lærerfor­ening stemte seks helt nye ansigter ind i DLFs hovedstyrelse ved valget kort før jul. Samtlige nye kandidater blev stemt ind på bekostning af blandt andre veteranen Kristian Fløj-Jensen og den markante Niels Christian Sauer.

Nordjyske Lars Busk Hansen blev topscorer ved sit første hovedstyrelsesvalg med 35.090 stemmer, svarende til at knap 2.000 medlemmer har givet samtlige deres 18 stemmer til ham.

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg er glad over, at så mange folk i hele landet har ment, at de har kunnet bruge mig. Der er jo tale om både et lokalt og et landspolitisk valg«, sagde Lars Busk Hansen umiddelbart efter valget. Han tolker det relativt høje antal nyvalgte hovedstyrelsesmedlemmer som et fingerpeg om, at medlemmerne ønsker fornyelse, men han er samtidig typen, der tror mere på de lange, seje træk som arbejdsmetode frem for de markante mærkesager. Den 41-årige Lars Busk Hansen er kredsformand i Nordkredsen, der er skabt af Hjørring-Hirtshals Lærerkreds og Skagen Lærerkreds.

I Århus-området blev der valg til både næstformand i Århus Lærerforening Tove Borch, 53 år, som hentede langt de fleste af sine stemmer inden for bygrænsen, og amtskredsformand Birgitte Baktoft, 47 år, som blev valgt ind af lærerne i de omkringliggende kredse.

32-årige Tina Taarsted er hovedstyrelsens yngste valgte medlem. Hun er nybagt mor på barselsorlov og har ikke mindst fokus på de unge, overenskomst­ansatte læreres vilkår. Hun har også været aktiv i Løngruppen, der kæmper for et opgør med Ny Løn.

Den tidligere formand for Odense Lærerforening Niels Munkholm Rasmussen, 51 år, der var alene i opposition mod oplægget til en ny arbejdstidsaftale på efterårets kongres, forsøgte også at komme ind i hovedstyrelsen for fire år siden. Dengang lykkedes det ikke, men denne gang kom han ind på det yderste mandat og først og fremmest på stemmer hjemme fra Odense.

Valget betød et farvel til hovedstyrelsens absolutte veteran, Kristian Fløj-Jensen, der måtte se sig slået i kampen om pensionisternes plads i hovedstyrelsen af en ny kandidat, den 64-årige Lone Mygind Møller, Aalborg.

Valget ændrer fordelingen mellem mænd og kvinder i ledelsen af den faglige organisation for lærerne, hvoraf to tredjedele er kvinder. Der er valgt ni kvindelige hovedstyrelsesmedlemmer og ti mandlige. Ved valget for fire år siden blev der valgt 16 mænd og kun seks kvinder.

kravn@dlf.org, thansen@dlf.org

Lidt flere stemte

Når der skal stemmes om ny overenskomst, udfylder og afleverer mellem 75 og 80 procent af lærerne deres stemmeseddel. Ved hovedstyrelsesvalgene er stemmeprocenten væsentligt lavere. Ved valget for fire år siden var stemmeprocenten helt nede på 46,5, men ved valget lige før var valgdeltagelsen oppe på 49,7 procent, omtrent på højde med valget i 1995. Blandt pensionisterne var stemmeprocenten for fire år siden 24,4, denne gang stemte kun 21,7 procent af de pensionerede medlemmer.

Ny »slank« hovedstyrelse

For at spare besluttede Danmarks Lærerforenings kongres sidste år, at hovedstyrelsen skulle »slankes«. Det betyder, at der kun er valgt 18 repræsentanter for de aktive medlemmer mod tidligere 20 og én pensionistrepræsentant mod tidligere to. Hver af de aktive medlemmer havde derfor også 18 stemmer at fordele på de opstillede kandidater og kunne frit vælge at sætte alle 18 stemmer på én kandidat eller sprede stemmerne på flere. Pensionisterne havde én stemme hver.

Foruden de valgte 19 personer be­står hovedstyrelsen af DLFs formand Anders Bondo Christensen og næstformand Stig Andersen valgt på kongressen i begyndelsen af oktober, formand for Lederfor­eningen Jens Færk, formand for Lærerstuderendes Landskreds ­Laust Johan Westtoft og formand og næstformand for Københavns Lærerfor-ening, Jan Trojaborg og Michael Olsen i alt 25 hovedstyrelsesmedlemmer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ