Debat Leder
0   386

Højeste(u)ret

Man må ikke få varige mén af arbejdet. Men det er i orden, at lærere bliver syge af indeklimaet og bliver alvorligt påvirket af det i deres daglige liv i årevis, siger dommen. Eller rettere: Det er ikke bevist, at de gener, som lærerne fortsat kæmper med, skyldes virkningerne af svampeangrebene på skolen selv om de opstod, da den var angrebet. Derfor kan generne ikke anerkendes som arbejdsskader. Det er den groteske konklusion, Højesteret er kommet frem til.

Dermed er det juridiske slagsmål om sagen endeligt tabt for Danmarks Lærerforening og de tilskadekomne lærere. Men politisk er den langtfra slut. Det er krænkende for retsfølelsen og imod al sund fornuft, at en sag om forhold på en arbejdsplads kan ende sådan. DLF må fortsætte kampen, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællessråd, FTF, må presse på, og Folketingets partier må tvinges til at tage stilling.

Artiklen fortsætter under banneret

-th

Læs side 18


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ