Folkeskolens leder:

Højeste(u)ret

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man må ikke få varige mén af arbejdet. Men det er i orden, at lærere bliver syge af indeklimaet og bliver alvorligt påvirket af det i deres daglige liv i årevis, siger dommen. Eller rettere: Det er ikke bevist, at de gener, som lærerne fortsat kæmper med, skyldes virkningerne af svampeangrebene på skolen selv om de opstod, da den var angrebet. Derfor kan generne ikke anerkendes som arbejdsskader. Det er den groteske konklusion, Højesteret er kommet frem til.

Dermed er det juridiske slagsmål om sagen endeligt tabt for Danmarks Lærerforening og de tilskadekomne lærere. Men politisk er den langtfra slut. Det er krænkende for retsfølelsen og imod al sund fornuft, at en sag om forhold på en arbejdsplads kan ende sådan. DLF må fortsætte kampen, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællessråd, FTF, må presse på, og Folketingets partier må tvinges til at tage stilling.

-th

Læs side 18