Debat

Arbejdsløs med fast arbejde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at have haft fast arbejde, siden jeg blev færdiguddannet som lærer i 1995, står jeg pludselig i en meget underlig situation.

En situation, jeg overhovedet ikke havde forestillet mig. Jeg er nemlig arbejdsløs i den uge, hvor mine nye kolleger holder efterårsferie. Jeg husker al bøvlet som nyuddannet med dagpenge, indtil man havde optjent nok ferie til, at det med lønnen kørte af sig selv, men det troede jeg var et over­stået kapitel.

Sagen er den, at jeg er begyndt på en ny skole 1. august i år en skole i en anden kommune end den, min gamle skole ligger i. I min nye kommune fastlægger man lærernes ferie på en anden måde end i min tidligere kommune, selvom praksis er akkurat den samme. Jeg undrer mig meget over, at kommunerne ikke har en fælles strategi om placering af kollektiv ferie for den samme faggruppe. At man ikke engang har søgt at koordinere dette inden for det samme amt, undrer mig endnu mere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nå, men rent praktisk betyder det, at jeg mandag den 13. oktober skal stå på Arbejdsformidlingen i Herning for at melde mig ledig, mens mine kolleger ferierer både indenlands og udenlands. Derefter skal jeg udfylde et dagpengeskema og så må jeg i øvrigt ikke rejse længere væk, end at jeg kan nå at møde på arbejde den følgende dag, hvis dette bliver aktuelt. Jeg føler mig rigtig dårlig behandlet ikke blot rammer det mig økonomisk, men jeg synes faktisk også, at det er frådseri af de offentlige midler, at man som fastansat skal på dagpenge, fordi kommunerne ikke kan finde ud af at ensrette den kollektive ferie.

Powered by Labrador CMS