Debat

Tag handsken op

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge Folkeskolen nummer 41 siger Anders Bondo på kongressen: »Det vigtige er, at tjeneste­mandspensionen opretholder sin købekraft. Men det er ambitiøst«.

Det hverken bør eller må være en fagforenings indstilling, at det er ambitiøst at fastholde en medlemsgruppes købekraft. Det skal være et absolut minimum som udgangspunkt for forhandlingerne, og udtalt allerede nu længe før næste overenskomstforhandlinger giver det os et meget defensivt forhandlingsgrundlag.

Anders Bondo erklærer sig enig i, at alle løndele skal reguleres i pensionen, og at man skylder os den ene procent, det kommunale område fik sig tilforhandlet, efter at vore forhandlinger 2002 alt for tidligt var blevet afsluttet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At få disse to indlysende minimumskrav opfyldt må altså ikke udråbes som noget særligt ambitiøst.

De sidste mange overens­komst­forhandlinger har ladet os sakke længere og længere økonomisk agterud. Det skal der rettes op på. Den ene procent må tilforhandles hurtigst muligt, og reguleringen af tjenestemandspensionerne med alle løndele skal opfyldes i 2005.

Derved bliver vi fremover netop ligestillede med andre medlemsgrupper, og det må være foreningens fornemste opgave, at ingen medlemsgruppe lades i stikken og må frygte for, hvor stor nedgang næste overenskomstforhandlinger fører med sig. Gennem årene har den manglende regulering sat sig dybe spor.

Så på med vanten, hovedstyrelse.

Tag handsken op og stå ikke med hatten i hånden.