Debat

Kongressen og hørehæmmede

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man går og glæder sig til at komme på kongres, man tænker dog: »Mon lydforholdene er i orden denne gang?«, men nej, endnu en gang bliver man dybt skuffet. Man får at vide, at der er en tele­slynge, men at den er gammel og fungerer bedst i venstre side.

Man sætter sig i venstre side, men lyden er ikke god. Man snakker med teknikerne, lyden kan ikke blive bedre. Man skal altså endnu en gang kæmpe med at høre, hvad der bliver sagt, og kan ikke bruge energien på selve indholdet. Man bliver meget træt i hovedet og dybt frustreret, når indholdet ikke kan høres.

Det er ikke bare til kongressen, det er galt med lyden, det gælder også nogle af de hoteller, hver der afholdes møder og konferencer, lyden løber rundt, og der er ikke teleslynge. Det kan lade sig gøre, teleslyngerne fungerer glimrende for eksempel i vore kirker.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

DLF bør stille krav til de steder, hvor der holdes arrangementer. Krav til, at lydforholdene skal være i orden, så vi hørehæmmede også har en chance for at følge med, ellers er vort demokrati indsnævret.

Vil DLF gøre noget ved dette store problem i fremtiden?

Svar

Jeg beklager, at du har haft en dårlig oplevelse med lydforholdene på foreningens kongres i Falconercentret.

Jeg vil love dig, at vi fremover vil være mere opmærksomme på, at lydforholdene er i orden på de steder, hvor foreningen afholder arrangementer. Jeg kan dog ikke garantere, at det altid vil være muligt at afholde møder på steder, hvor der er velfungerende teleslynger.

Yvonne Monrad, kontorchef, DLFs kursuskontor