Debat
0   185

Enighedsfronten

306 af kongressens 308 delegerede står bag foreningens krav til en ny arbejdstidsaftale. Det udgør et stærkt udgangspunkt for de forhandlinger, formanden nu er i gang med over for KL.

Niels Munkholm Rasmussen (Folkeskolen nummer 44) er efter eget udsagn i opposition til kravene. Han kalder buddet på en ny arbejdstidsaftale en »nyliberal ansvarlighed« og påstår, at det vil føre til en privatisering af vores arbejdstidsforhold. Det er svært at følge tankegangen. Den nuværende aftale er netop en privatisering, hvor arbejdstidsaftalen er forskellig fra kommune til kommune og fra skole til skole. Hvordan kravet om samme vilkår for undervisningsopgaven kan føre til mere privatisering, er svært at følge. Niels Munkholm er også utilfreds med demokratiet i for­eningen, der ikke sikrer en grundig diskussion. Må jeg minde om, at formanden har været rundt i landet til medlemsmøder, at der har været diskussioner i de faglige klubber, at kredsene har sendt deres mening til hovedstyrelsen, og at der har været kongres, hvor der blev foretaget ændringer til hovedstyrelsens forslag. Jeg tror ikke, der er andre fagforeninger, der har en så stor medlems­diskussion forud for kongresbeslutninger. Niels Munkholm har altid været stærk tilhænger af de decentrale arbejdstidsaftaler, vi har haft siden 1993. Derfor var han også imod opsigelsen af den nuværende aftale, ligesom han har været tilhænger af, at tillidsrepræsentanterne skal forhandle Ny Løn. Derfor er det rigtigt, når han skriver, at han er i opposition. Men det er svært at se, hvordan en uenighed om kravene til arbejdstidsaftalen skal kunne give bedre mulighed for at nå et resultat. Den endelige stilling til, om jeg er for eller imod en ny arbejdstidsaftale, tager jeg først, når der foreligger et resultat. Men Niels Munkholm Rasmussen har besluttet sig!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ