Debat

Er DLF også pensionisternes forening

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er det, man gør mod pensionisterne? Kongressen har vedtaget, at fraktion 4 nu kun skal have en repræsentant i hovedstyrelsen. Til gengæld får vi et årsmøde, hvor blandt andre de ti kongresdelegerede deltager sammen med medlemmer fra amterne. Det er selvfølgelig udmærket, men det kan ikke skjule, at en repræ­sentant er for lidt.

Hvad har pensionisterne ud af at være medlem af DLF? De kan få et kursus hvert fjerde-femte år. Hvis de er heldige, og hvis ansøgertallet ikke stiger. Ønsker om flere pensionistkurser har DLF ikke villet imødekomme. Des­uden kan pensionisterne hygge sig ved tanken om at støtte DLF økonomisk. Med vistnok otte-ni millioner kroner hvert år.

Og hvordan med økonomien. DLF må gøre en større indsats for, at pensionen ikke stille og roligt udhules. Man må arbejde for, at den sociale pensionsfond bruges efter sit formål. Og DLF må lytte til pensionisterne i spørgsmål om Særlig Fond, som det i overvejende grad er de nuværende pensionister, der har opbygget.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvis DLF helst er fri for pensionisterne, synes jeg, man skal sige det ligeud. Måske skulle pensionisterne ikke være medlem af DLF, men danne deres egen for­ening og selvfølgelig selv have kontingentet for medlemskab. Måske er en selvstændig pensionistforening løsningen, gerne og helst i samarbejde med DLF.

De nuværende pensionistrepræsentanter har gjort et godt arbejde, jeg vil støtte genvalg af Kristian Fløj-Jensen, der med sin gode arbejdsindsats og store erfaring er et godt valg.

Jeg har i mange år været lærerrådsformand og tillidsrepræsentant, og DLF har været min for­ening. Jeg går ind for, at pensionisterne får bedre forhold i DLF. Pensionisterne skal føle, at DLF også er deres forening.