0   181

Erik Ørum Hansen

Tyst og stille blev lærerværelset på Nordvangskolen i Glostrup, da meddelelsen kom om vor tidligere skoleinspektør Erik Ørum Hansens død, for en epoke med et langt livs tjeneste i Glostrup Skolevæsen havde hermed nået sin afslutning.

Ørum dimitterede fra Jonstrup og blev i 1941 ansat på den nu nedlagte Højvangskole, der dengang hed Glostrup Kommuneskole. Her virkede han frem til 1959 for så indtil 1985 at tjene Nordvangskolen først som souschef, siden som leder.

Artiklen fortsætter under banneret

Ørums virke på skolen prægedes af en enorm arbejdsindsats samt stor pligtfølelse og respekt over for det kald, han var sat til at udføre.

Bag det undertiden lidt barske ydre gemte sig værdifulde, menneskelige kvaliteter i form af et varmt indre, for nok kunne der internt irettesættes, men udadtil forsvarede Ørum sin flok af lærere og elever med en familiefars patriarkalske myndighed. Ingen skulle sige hans skole noget på.

Symbolsk nok afsluttedes et kredsløb på den sidste dag før hans død, da Ørum havde besøg af »gamle drenge« fra krigsårene i Glostrup Kommuneskole.

Erik Ørum ville til januar være fyldt 86 år.

Æret være hans minde.

På kollegers vegne fra Nordvangskolen:

Jørgen Holst


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet