Debat

Stem fagpolitisk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsesvalget er et fagpolitisk landsvalg.

Medlemmerne skal ved valget sammensætte en hovedstyrelse, som i de næste fire år er foreningens daglige politiske ledelse.

Det er en politisk ledelse, vi vælger og ikke et repræsentantskab.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For mig at se er det vigtigt, at det er fagpolitiske holdninger og synspunkter, som dominerer debat og stemmeafgivning frem for et geografisk tilhørsforhold.

Jeg vil gerne give et par eksempler:

I kandidaternes valgoplæg kan man se, hvad de vil arbejde for.

Som jeg lige kan overskue det, så går alle vist ind for, at vi skal udvikle medlemsdemokratiet i foreningen.

Så langt så godt.

Alligevel var det sådan, at da der i 2002 i forlængelse af Udviklingsprojektet kom et konkret forslag om direkte valg af formand, gik over halvdelen af den nuværende hovedstyrelse imod dette forslag. Det er klart i orden at have den holdning. Men det er vel ikke en specielt geografisk begrundet holdning.

Jeg tror også, de fleste kandidater i deres valgoplæg går ind for en mere synlig og offensiv lærerforening. Alligevel afviste flertallet i den nuværende hovedstyrelse et konkret forslag om, at Lærerforeningen arrangerede en udadvendt nej-kampagne i forbindelse med Overenskomst 02. Begrundelsen var, at vi ikke skulle genere de andre organisationer. Af bar pænhed brugte vi altså ikke alle vores muligheder for at få forkastet hele KTO-forliget (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) og dermed måske få et bedre resultat.

Jeg tror heller ikke, at den holdning er særlig geografisk bestemt.

Derfor opfordrer jeg til, at hovedstyrelsesvalget ikke alene bliver et »postnummervalg«, men i højere grad et valg på fagpolitiske synspunkter og holdninger.

Viggo Hørup sagde: »Del jer efter anskuelser«.

Den opfordring vil jeg gøre til min.

Powered by Labrador CMS