Debat

Tiden der aldrig kommer igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En undersøgelse viste, at danske gymnasieelever ikke ved, hvor Nakskov ligger.

Så nu skal vi have prøve i geografi i folkeskolen.

Hjemme hos os lod vi Kasper i 6. og Kristoffer i 2.g svare på spørgsmålene. De klarede sig begge bedre end de udspurgte gymnasieelever.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu er de jo også sønner af to folkeskolelærere, så de er må­ske miljøskadede.

Men Kasper skal til geografi­prøve i 9. klasse. Hvis altså vi ikke får en ny regering, et nyt folketing, med medlemmer, der tør spørge folk, der ved, hvad de taler om, i stedet for det nuværende, der tror på ja, hvad tror de på?

Tillad mig at citere fra en, der beskæftiger sig professionelt med pædagogik. I nummer 66 af »Kvan«, et tidsskrift for læreruddannelsen og folkeskolen, med titlen: »Ungdom«, skriver lektor Jens Berthelsen:

»I forhold til den desillusionering man mange steder kan mærke over for opdragelsen af den nye generation kan det være værd at holde fast i at vi i Danmark har nogle af de bedste forudsætninger for udvikling af et uddannelsessystem der er åbent over for fremtiden. Måske skyldes det Grundtvig og Kierke­gaard, måske at vi er et lille relativt isoleret område, måske vor nordeuropæiske, protestantiske samvittighedsfølelse, at der her i landet findes en naturlig åbenhed og rummelighed over for pædagogisk nytænkning i modsætning til andre steder hvor man med Pisa-undersøgelser og rigide krav søger at fastholde en tid som aldrig kommer tilbage«.

Desværre er Christiansborg et af de steder, hvor man med Pisa-undersøgelser og rigide krav sø­ger at fastholde en tid, som aldrig kommer tilbage.

Så nu får vi prøve i geografi.