Debat

Fodbold eller debat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg sad en aften og overvejede, om jeg skulle se Schalke 04 mod Brøndby, eller om jeg skulle slå over på DR2 og se debatten.

Af helt uransagelige årsager valgte jeg at se debatten. Denne aften handlede det om integrationen af børn med anden etnisk baggrund end dansk i den danske folkeskole. Der var forskellige velunderbyggede og interessante perspektiver på, hvordan denne problemstilling kan håndteres.

Men det var utroligt forstemmende at lytte til Niels Egelunds holdninger og handleforslag til, hvordan denne problemstilling kan anskues og bearbejdes på en konstruktiv facon. Det er sørgeligt og vel også en overvejelse værd, at alt hvad Danmarks Pædagogiske Universitet kan byde ind med er nogle stænger dynamit og en flok skolebusser og hvad er det egentlig, at man kan se i den Pisa-undersøgelse?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler