Lærer risikerer fængsel

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En pensioneret amerikansk lærer risikerer fængsel og en millionbøde, fordi hun i tre måneder op til Irak-krigen opholdt sig i landet som såkaldt menneskeligt skjold. Ud over at beskytte olieinstallationer mod amerikanske bomber underviste den 62-årige Faith Fippinger på flere skoler og arbejdede på et sygehus.

Da krigen var et faktum, og de amerikanske styrker invaderede Irak, rejste Fippinger hjem til Florida. Her blev hun mødt af et brev fra det amerikanske finansministerium, der blandt andet ville vide, hvorfor hun havde været i Bagdad.

Myndighederne beskylder hende for at have brudt USAs mangeårige økonomiske sanktioner mod Irak, fordi hun brugte penge under sit ophold. Fippinger anklager på sin side regeringen i Washington for at nægte hende ytrings- og bevægelsesfrihed.