Debat

Besynderlig politik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærermanglen som problem kan man vel altid diskutere. På de små skoler i Give Kommune har de i hvert fald en plan, så de kommer til at lave noget mere, mens de tager brødet ud af munden på vi andre.

Give er midt i nogle temmelig svære overvejelser over, hvordan den fremtidige skolestruktur skal være. Kommunen har ikke altid grebet det lige elegant an, men lad det nu være.

Et af forslagene i debatten er, at lærerne på de små skoler skal overtage vi andres undervisning, således at 8.-klasserne bliver ude på de små skoler, mens vi andre, der underviser på overbygningsskolerne, mister vores arbejde. Havde det nu været et forslag fra en ivrig lokalpolitiker, der kun tænker på de mennesker, han skal møde nede hos den ene forretning, der er tilbage i lokalsamfundet, så okay. Men det er det ikke. Det er et forslag fra en skolebestyrelse på en af de små skoler. I skolebestyrelsen sidder lærerne jo også. Så lærerne står bag forslaget.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

DLF har en tobenet overordnet strategi. Vi arbejder pædagogisk for folkeskolen og fagligt for vore egne løn- og arbejdsforhold. I Give arbejder vi i øjeblikket imod hinanden. Besynderlig situation for kolleger, der er organiseret i samme forening. Eller med andre ord: Det er lykkedes de små samfund i kommunen at spille lærerne ud mod hinanden. Hvilken ønskesituation for vore kommunale forhandlingsmodstandere.

Velbekomme.