Debat

Hovedstyrelsens sammensætning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag er der ikke meget linje i den måde, hovedstyrelsen er sammensat på. Nogle grupper del­tager i den generelle uraf­stem­ning, nogle er sikret en di­rek­­te repræsentation, nogle med en repræsentant, nogle med to repræ­sentanter.

På kongressen i 2002 blev der åbnet op for at se på denne problemstilling med beslutningen om at reducere de ur­­­afstem­ningsvalgte medlemmer med to og samtidig indlede drøf­telser med Københavns Læ­rerforening (KLF) og pensionisterne (fraktion 4) om deres repræsentation i hovedstyrelsen.

Hermed kom der fokus på de vidt forskellige vilkår, der er for repræsentationen. Med hovedstyrelsens forslag til ved­tægts­ændringer kommer vi et væ­sentligt skridt videre i bestræ­belserne på at skabe lige vilkår. Ud over formand og næstformand, der som bekendt vælges på kongressen, vil der fremover være to muligheder for at være repræsenteret:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Enten deltager medlemsgruppen i den generelle urafstemning, eller også er gruppen sikret en repræsentation i hovedstyrelsen med én repræsentant.

I dag er såvel skolelederne som KLF sikret en repræsentation i hovedstyrelsen, men der er absolut ingen logisk begrundelse for, at skolelederne har en repræsentant, mens KLF har to repræsentanter. Tilsvarende gør sig gældende i forholdet mellem lærerstuderende og pensionister.

Med hovedstyrelsens forslag vil der endvidere være sikret en fornuftig balance mellem de urafstemningsvalgte og dem, der på forhånd er sikret en plads i hovedstyrelsen.

Med hovedstyrelsens forslag kommer vi et vigtigt skridt videre i bestræbelserne på at skabe en linje i den måde, som vi sammensætter hovedstyrelsen på.