Debat

Reduktion er manipulation

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor er der mange ubesvarede spørgsmål angående reduktionen af de to pladser, fraktion 4 har i hovedstyrelsen, og som varetages af Kristian Fløj-Jensen og Else Johannesen. Det med besparelser som årsag er der ingen, som tror på efter alle de indlæg, der har været i Folkeskolen.

| har ikke svaret på de stillede spørgsmål.

Mit konkrete spørgsmål i Folkeskolen nummer 10 var: »Hvor ved I fra, at kun få af hovedstyrelsens beslutninger har betydning for pensionistvilkårene?«

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Som pensionistformand i kreds 55, Midtsjællandskredsen, modtog jeg den 27. maj 2003 et brev fra vores vågne konsulent Henning R. Petersen om at udarbejde et udkast til oplysninger vedrørende pensionistarbejdet i kreds 55.

Det gjorde jeg gerne, fordi kreds 55 ikke var med i en oversigt fra foreningen vedrørende kredsens pensionistarbejde.

Spørgsmål: Efter hvilke kriterier har I udvalgt de 25 kredse med beskrivelser af deres pen­sionist­arbejde?

Ved DLF, hvad der foregår i alle landets kredse?

Hvad vil I gøre for at opmuntre til pensionistaktiviteter i alle landets kredse?

Det, jeg er bange for, er, at rekrutteringen af unge pensionister går i stå. Der skal en kraftig motivation til for at opfordre til at fortsætte som pensionistmedlem.

Har I i hovedstyrelsen tænkt på, hvad I vil gøre ved det?

Jeg må med beklagelse konkludere, at reduktionen af fraktion 4 sker ved manipulation og ikke ved saglig debat.

Svar

Dialog med fraktion 4 har været udgangspunkt for udvikling af pensionistarbejdet i forbindelse med både pensionistpolitikkonferencen, pensionistpolitikken og den kongresbeslutning, der på­lagde hovedstyrelsen i samarbejde med fraktion 4 at analysere og debattere fraktion 4s placering i Danmarks Lærerforening, herunder fraktion 4s repræsentation i hovedstyrelsen.

Repræsentationen i hovedstyrelsen har naturligt nok fyldt en del. At få af hovedstyrelsens beslutninger har betydning for fraktion 4s medlemmer, er en objektiv konstatering. I drøftelserne med fraktion 4s delegerede har der været en generel erkendelse af, at hovedparten af foreningens opgaver relaterer sig til de aktive medlemmer.

Vi har indsamlet oplysninger om det lokale pensionistarbejde ved et rundspørge til alle kredse.

Tilbagemeldingerne blev sendt ud som inspiration. På kongressen vedtog vi at arbejde videre med udvikling af det lokale pen­sionistarbejde. Som opfølgning herpå har vi spurgt kredsene om supplerende oplysninger. De tilbagemeldinger er samlet og udsendt med en opfordring til kredsene om at videregive materialet til de lokale pensionistklubber.

Svaret på, hvad vi vil gøre for at opmuntre til pensionistaktiviteter i alle kredse, skal findes i det baggrunds- og inspirationsmateriale, vi fremlagde på kongressen i 2002. Materialet kan findes på www.dlf.org under Kongres 2002 eller fås hos den lokale kreds.

Hvis rekrutteringen af unge pensionister ikke skal gå i stå, er det vigtigt, at alle led i foreningen er opmærksomme på, at vore pensionister har vidt forskellige behov og interesser. Hovedstyrelsen har spillet ud med inspiration. Vi kan se, der er grøde i pensionistarbejdet rundt omkring.

Astrid Schjødt Pedersen, formand for udviklingsudvalget og organisationsudvalget