Sven Edsen Johansen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tjørnegårdskolen i Roskilde har mistet en god medarbejder og kollega.

Sven blev lærer på skolen for 30 år siden og fulgte den med trofasthed lige siden.

Sven Edsen Johansen var en god lærer og klasselærer. Mange af hans gamle elever husker ham som en god og inspirerende lærer nogle af dem havde han kontakt med lige til det sidste.

Sven var en nysgerrig person det var sikkert derfor, han slog sine folder i fysikområdet, hvor Svens eksperimenter blev berømte, hvad fysiklokalets loft stadig bærer præg af.

Hans nysgerrighed fik ham også til at tage initiativer. Da softball blev lanceret i Danmark, var Sven på pletten og fik dannet en klub i Roskilde med basis på Tjørnegårdskolen.

I de senere år blev det it, der fyldte Svens arbejdsliv. Sven var helt klart en nørd, men skolen nød godt af hans entusiasme.

Utallige gange er ordene »vi må have fat i Sven« blevet udtalt, når edben drillede. Og Sven sagde sjældent nej. Han var synlig overalt på skolen.

Sven elskede sin skole lige til det sidste. Han glædede sig til at komme tilbage, men sådan gik det ikke sygdommen fik overtaget.

Vi har mistet en god kollega, og nogle af os har mistet en god ven.

Sven vil blive savnet.

Vore tanker går til Svens efterladte, Nette og Cille.

Æret være Svens minde.

Carsten Bækgaard

Tjørnegårdskolen, Roskilde