Debat
0   161

Lad os tage handsken op

I Grenaa Kommune har politikerne besluttet at uddelegere forhandlingskompetencen vedrø­ren­de Ny Løn til den enkelte skoleleder. Kredsen fik ikke mulighed for at fremsætte forslag til forhåndsaftaler. Derfor kunne vi den 26. august læse i pressen, at lærerne i Øst-Djurs Kredsen havde været samlet til fagligt møde. Dels for at blive informeret om forhandlingerne af Ny Løn i Greaa, dels for at få luft for frustrationerne over den tilfældighed, der afspejles i skoleledernes lønforslag. Kredsen bliver mødt både med positive og fremadrettede forslag og med forslag, der nærmer sig grotesk »julegaveri til særligt udvalgte medarbejdere«.

Fremtiden vil vise, om der kan indgås lønaftaler i Grenaa.

Artiklen fortsætter under banneret

Historien viser, at det trods gode hensigter ikke er lykkedes at udvikle et lønsystem, der tager udgangspunkt i lærerarbejdet og folkeskolens kultur. Der er en indbygget systemfejl: Lønsystemet bygger grundlæggende på arbejdsgivernes tankegang om:

Løn som ledelsesredskab.

Individuelle aftaler mellem leder og den enkelte medarbejder.

At mennesket alene motiveres ud fra løn.

At mange kredse også Øst-Djurs Kredsen kan indgå fornuftige lønaftaler i flere kommuner, ændrer ikke ved, at der er kommuner, der læser aftalen om Ny Løn som beskrevet. Det kan og skal vi i kredsene bruge meget energi og tid på at argumentere imod. Desværre uden garanti for, at lærerne bliver aflønnet efter samme principper.

Vi skal have startet løndebatten i DLF. En debat, der også skal tages med de øvrige KTO-organisationer (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomsansatte). Gruppen Overenskomst 05 har med udgivelse af to lønaviser og afholdelse af et lønmøde 2. september i Odense givet startskuddet. Lad os tage handsken op for vi skal ved Overenskomst 05 have rejst kravet om et nyt lønsystem, der ikke giver den enkelte arbejdsgiver mulighed for »at skalte og valte« med medarbejdernes løn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ