Debat

Stakkels Q8

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Q8s direktør skriver i Folkeskolen nummer 36, at Q8 ikke snyder i skat. Det skriver jeg nu heller ikke i nummer 35, men jeg plages af tvivlens nådegave. Jeg skal ikke gå ind i nærmere tekniske redegørelser i den sammenhæng, men blot erindre læserne om, at Mads Rønnov-Jessen på ingen måde benægter, at Q8 ikke har betalt selskabsskat siden 1984.

Hvad vil Q8 sige, hvis en lovgiver en dag finder på at privatisere det private erhvervsliv, så der ikke længere kan »trækkes fra«, hvorefter mægtige erhvervsvirksomheder skal til at betale selskabsskat?

Jeg kan konstatere, at direktøren reagerer prompte på mit indlæg. Men Q8 er også oppe imod stærke kræfter. Jeg tænker her på forbrugernes eventuelle lyst til at tanke hos skattebetalende benzinselskaber som for eksempel OK benzin.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I august måned har jeg haft kontakt til formanden for Lærernes Indkøbs Centrals (LIC) bestyrelse i Danmark. Jeg luftede over for formanden Bent Frøhlke muligheden for, at LIC opsagde kortsamarbejdet med Q8.

I en samtale siger han til mig, at bestyrelsen har været opmærksom på Q8s manglende skattebetaling. Den juridiske og moralske aftaletid med Q8 er udløbet. Der er således åbnet helt op for, at LIC kan forhandle til anden side. I den sammenhæng tilføjer Bent Frøhlke, at en sådan aftale skal forhandles på plads i løbet af 2004, og at man meget vel kan forestille sig, at LIC kun indgår aftaler med skattebetalere.

Jeg kan tilføje, at de senere måneders skattediskussioner med Q8 vil tilgå skatteministeren. Med hans udviklede lighedstanker er jeg sikker på, at han via en ny selskabsskattelovgivning vil hjælpe Q8, Coca-Cola, McDonalds med flere med at sænke deres bekvemmelighedsflag.

Powered by Labrador CMS