Debat

Få overordnede principper

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu foreligger hovedstyrelsens forslag til de krav, som forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale skal føres med udgangspunkt i.

Endelige krav i Nye Tider er blevet til nogle få meget overordne­­de principper, som medlemmerne sam­men med de kongresdelegerede kan bruge som grundlag for en stillingtagen til en ny arbejdstidsaftale. Personligt savner jeg imidlertid svar på nogle for mig meget principielle spørgsmål i relation til denne model, blandt andet disse:

Hvordan vil en central aftale med udgangspunkt i de foreliggende krav kunne sikre:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

ensartede vilkår for det profes­sionelle lærerarbejde på hver eneste skole i Danmark? Vil kom­munernes yderst forskellige re­surseanvendelser på undervisningsområdet kunne undgå at give nye meget store forskelligheder i lærernes arbejdsvilkår fra kommune til kommune?

ensartede arbejdsvilkår på den enkelte skole med de meget store forskelligheder, der er i sammen­sætningen af arbejdsopgaver fra fag til fag og fra klassetrin til klassetrin?

at den ikke vil blive kommunernes mulighed for en decentralisering af ansvaret for løsning af opgaverne til det yderste led med de politiske muligheder, vi kender så godt?

den nødvendige forberedelsestid til alle, når der tilsyneladende ikke er tænkt specielle sikringer af denne i puljen til undervisningsopgaven?

at der bliver en ordentlig sammenhæng mellem den tildelte tid og de opgaver, der skal løses? Er en kollegial prioritering af tid og opgaver en tilstrækkelig sikring af denne sammenhæng?

Hvordan vil modellen kunne imødekomme de medlemsønsker om synlig ledelse, som blandt andet kommer til udtryk i Arbejdstilsyns-rapporten om »Psykisk arbejdsmiljø alles ansvar«?

Er der mon nogen, der vil byde ind med svar på mine spørgsmål?