Debat
0   174

Få overordnede principper

Nu foreligger hovedstyrelsens forslag til de krav, som forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale skal føres med udgangspunkt i.

Endelige krav i Nye Tider er blevet til nogle få meget overordne­­de principper, som medlemmerne sam­men med de kongresdelegerede kan bruge som grundlag for en stillingtagen til en ny arbejdstidsaftale. Personligt savner jeg imidlertid svar på nogle for mig meget principielle spørgsmål i relation til denne model, blandt andet disse:

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan vil en central aftale med udgangspunkt i de foreliggende krav kunne sikre:

ensartede vilkår for det profes­sionelle lærerarbejde på hver eneste skole i Danmark? Vil kom­munernes yderst forskellige re­surseanvendelser på undervisningsområdet kunne undgå at give nye meget store forskelligheder i lærernes arbejdsvilkår fra kommune til kommune?

ensartede arbejdsvilkår på den enkelte skole med de meget store forskelligheder, der er i sammen­sætningen af arbejdsopgaver fra fag til fag og fra klassetrin til klassetrin?

at den ikke vil blive kommunernes mulighed for en decentralisering af ansvaret for løsning af opgaverne til det yderste led med de politiske muligheder, vi kender så godt?

den nødvendige forberedelsestid til alle, når der tilsyneladende ikke er tænkt specielle sikringer af denne i puljen til undervisningsopgaven?

at der bliver en ordentlig sammenhæng mellem den tildelte tid og de opgaver, der skal løses? Er en kollegial prioritering af tid og opgaver en tilstrækkelig sikring af denne sammenhæng?

Hvordan vil modellen kunne imødekomme de medlemsønsker om synlig ledelse, som blandt andet kommer til udtryk i Arbejdstilsyns-rapporten om »Psykisk arbejdsmiljø alles ansvar«?

Er der mon nogen, der vil byde ind med svar på mine spørgsmål?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ