0   168

Kursus i Holocaust

For syvende gang afholder Institut for Internationale Studiers afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier et tougers­kursus i Holocaust specielt for danske lærere, der underviser i folkeskolen, på ungdomsuddannelser, seminarier og universitetet. Det sker i samarbejde med The International School for Holocaust Studies på Yad Vashem i Jerusalem, som også lægger lokaler til kurset. Anledningen er Ausch­witz-dagen 27. januar 2004.

Temaet for kurset er tilskuere og redningsmænd, men derud­over vil kurset indeholde emner som antisemitisme, racisme og mellemkrigstiden. Desuden vil Hitlers jødeforfølgelse under Anden Verdenskrig blive grundigt behandlet. Der vil også blive mulighed for at møde overlevende fra koncentrationslejrene samt et besøg på Diaspora­museet i Tel Aviv.

Artiklen fortsætter under banneret

Kurset finder sted fra den 8.-21. februar 2004, og prisen bliver omkring 7.000 kroner. Lærere, der ikke kan få støtte på deres skole, kan søge om støtte hos Institut for Internationale Studiers afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier. Ansøgning om optagelse skal sendes til Institut for Internationale Studiers afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier, attention: Otto Rühl, Njalsgade 80, 17-3, 2300 Kø­ben­havn S, senest den 1. november. På www.dchf.dk kan ses nærmere oplysninger om de sidste kurser. For nærmere information om kurset kontakt Otto Rühl på otto.ruehl@ ­post.tele.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet