Debat

Baunsbak i bakspejlet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sit lange interview med As­ger Baunsbak-Jensen (Folkeskolen num­­­­­mer 33) antyder Thorkild Thejsen gud hjælpe mig at det »kunne opfattes som en glorie«, at Asger Baunsbak-Jensen ikke har beskæftiget sig med indok­trineringsdebatten, siden han »chok­startede« den selv siger han, at det har givet ham mareridt, og han »kom til« at bruge begrebet indoktrinering.

Lad mig genopfriske hans og andres hukommelse og minde ham om, at han blandt andet udtalte, at »man voldfører små børn«, at »den sovjetiske skole er præget af en forfærdelig hård disciplin«, og at »for at værne om folkeskolen er det nødvendigt, at lærerne skal aflægge et lærerløfte«, og den gribende appel: »Tiden er inde til, at der sættes ind mod tyranniet, mod fanatismen «.

Hvorefter forældrene opfordres til kamp, for ikke at »folkeskolen går op i sømmene «.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der var ikke tale om en enkelt lapsus.

Det var urimeligt krænkende og mistænkeliggørende over for os, det var rettet mod vi har nok haft flere mareridt og følt os truet på vor faglighed og vort brød end Asger Baunsbak gør sig forestillinger om.

Hvis han var et mandfolk og kunne vise lidt rankhed i ryggen, tog hans konsekvensen af »omvendelsen« og den nye indsigt og gav os, hvad vores lærernes er, nemlig en undskyldning, og Berlingske Tidende, hvad dens er.

Og så ville han vise os andre det, han selv efterlyser, »lidenskab og temperament«.

Og Thorkild Thejsen skulle måske tænke lidt over forskellen på mikrofonholderi og kritisk, værdibaseret journalistik i vort eget fagblad.

Svar

Interviewet handler om Baunsbak-Jensens meninger og holdninger med afsæt i hans nye bog om 28 undervisningsministre.

Hvad jeg måtte mene om indoktrinering, er i denne sammenhæng sagen uvedkommende. Min vurdering af indoktrineringssagens skadelige og i nogle tilfælde ødelæggende virkning for skolen og lærerne kan læses i bogen »Hetzen mod skolen«, som jeg i sin tid skrev sammen med andre.

Thorkild Thejsen, chefredaktør

Powered by Labrador CMS