Anmeldelse Tosprogede
0   69

Hvem sagde hvad?

Fakta<p>Forfatter: Marianne Jensen, Helle Friis Eriksen, Mette Lange</p><br /><p>88 sider, 125 kroner</p><br /><p /><br /><p /><br /><p>Forlag: Sprogcentrets Forlag</p>

Bogen består af en samling kommunikative aktiviteter til undervisningen i dansk som andetsprog. I det korte forord lykkes det fint at give overblik over intentionerne med bogen, de pædagogiske overvejelser, og hvordan bogen bruges konkret. Det teoretiske udgangspunkt beskrives som et kommunikativt sprogsyn, hvor sprogtilegnelsen sker i opstilling og afprøvning af hypoteser. I praksis vil det gælde om, at kursisterne indgår i kommunikation, arbejder kreativt med sproget og får viden om egen sprogtilegnelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne opstiller en firefaset model for alle arbejdsforløb. Modellen består af føropgaver (forforståelse), opgaveløsning, sproglig efterbehandling og automatisering og videreudvikling af intersproget. Opgaver er inddelt i fire hovedtyper: problemløsningsopgaver, holdningskløftopgaver, social interaktions-opgaver og kompetitive opgaver. Til hver opgave er der en eller to kopi­sider og en kort instruktion til underviseren.

Aktiviteterne i de 30 opgaver er relevante og spændende og lægger op til engagement og autentisk kommunikation. I forordet beskrives målgruppen som spor 2 og 3, men dele af materialet kan også bruges direkte i folkeskolen. Aktiviteterne og opgavetyperne kan inspirere og omformuleres efter behov og kan således indgå både i undervisningen i dansk som andetsprog og i fremmedsprogsundervisningen i folkeskolen samt i anden undervisning.

Materialet er overskueligt, velbegrundet, engagerende og lige til at gå til. En gave til sproglærere, der vil arbejde med kommunikation.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
967 andre er allerede tilmeldt