Anmeldelse Indskoling
0   137

Skolestart

Fakta<p>Forfatter: Jytte Sidelmann</p><br /><p>48 sider, 25 kroner</p><br /><p>Forlaget Ole Camåe</p><br /><p>Telefon 4817 6282</p><br /><p /><br /><p>Forlag: Forlaget Ole Camåe</p>

Mange skoler udgiver selv en lille folder, der beskriver lige netop deres skole, mens »Skolestart« henvender sig til alle forældre og derfor bevæger sig på det mere generelle plan. Bogen beskriver alt det nye, børn og forældre stifter bekendtskab med, når børnene begynder i børnehaveklassen, lige fra det lovgivningsmæssige såsom folkeskolelov og skolebestyrelse til brobygning, forældresamarbejde, venskaber, trafik, madpakker, tandlæge, skolepsykolog, drillerier med mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen tager fat på ikke mindre end 23 relevante emner og kan selvsagt ikke gå i dybden med dem alle, men gør især meget ud af at fortælle om undervisning og samvær i børnehaveklassen, så forældre og skole kan få en fælles forståelse for, hvad der er vigtigt for børnene i skolestarten. Emnerne kan også inspirere til debat på det første forældremøde.

Desuden lader forfatteren både forældre og børn komme til orde og fortælle, hvordan de har oplevet skolestarten.

En udmærket lille bog, der giver svar på mange af de spørgsmål, nye forældre har til skolen, selv om jeg undrer mig over, hvorfor de fire faser, børnene ifølge forfatteren skal igennem i børnehaveklassen, er beskrevet under afsnittet om skolebestyrelsen. Personligt synes jeg, det hører bedre hjemme i afsnittet om undervisningen i børnehaveklassen. Velegnet til at dele ud til forældrene ved indskrivningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ