Anmeldelse

Skolestart

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange skoler udgiver selv en lille folder, der beskriver lige netop deres skole, mens »Skolestart« henvender sig til alle forældre og derfor bevæger sig på det mere generelle plan. Bogen beskriver alt det nye, børn og forældre stifter bekendtskab med, når børnene begynder i børnehaveklassen, lige fra det lovgivningsmæssige såsom folkeskolelov og skolebestyrelse til brobygning, forældresamarbejde, venskaber, trafik, madpakker, tandlæge, skolepsykolog, drillerier med mere.

Bogen tager fat på ikke mindre end 23 relevante emner og kan selvsagt ikke gå i dybden med dem alle, men gør især meget ud af at fortælle om undervisning og samvær i børnehaveklassen, så forældre og skole kan få en fælles forståelse for, hvad der er vigtigt for børnene i skolestarten. Emnerne kan også inspirere til debat på det første forældremøde.

Desuden lader forfatteren både forældre og børn komme til orde og fortælle, hvordan de har oplevet skolestarten.

En udmærket lille bog, der giver svar på mange af de spørgsmål, nye forældre har til skolen, selv om jeg undrer mig over, hvorfor de fire faser, børnene ifølge forfatteren skal igennem i børnehaveklassen, er beskrevet under afsnittet om skolebestyrelsen. Personligt synes jeg, det hører bedre hjemme i afsnittet om undervisningen i børnehaveklassen. Velegnet til at dele ud til forældrene ved indskrivningen.