Anmeldelse Billedkunst
0   185

At tegne er at se - indføring i frihåndstegning

Fakta<p>Forfatter: Betty Edwards</p><br /><p>Oversættelse Hanne Grøn</p><br /><p>254 sider, 188 kroner</p><br /><p>Nyt Nordisk Forlag - Arnold Busck</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Utallige er de kursister, lærere og studerende, der har slået deres første selvstændige streger i selskab med Betty Edwards. Gennem de 20 år, der er gået siden første udgave af veteranen i genren 'At tegne er at se' udkom på dansk første gang (den amerikanske udgave var et par år ældre), er der dog sket en del på netop tegnefronten. Andre skoler har vundet indpas på det danske billedparnas, og blandt kunstnere har en fornyet interesse for såvel krop som interiør og illustration inspireret til andre måder at tegne på. I denne nye udgave er der foretaget en lang række korrektioner, der er skrevet en del nyt til - alene i omfang er bogen vokset med 60 sider - og der er blevet plads til lidt farvelære. Men det oprindelige pædagogiske sigte er intakt og ligesådan fornemmelsen af, at hver eneste detalje og påstand er grundigt gennemprøvet. Om man så kan forholde sig til denne måde at undervise og tegne på, er en anden sag, personligt blev jeg nok lidt mere optaget af, at Betty Edwards i denne udgave har begivet sig ind i forslag til undervisning i håndskrift og dermed kalligrafi og typografi, hvilket falder helt i tråd med den interesse, der netop nu er internationalt på kunst- og designplan for området.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.784 andre er allerede tilmeldt