Anmeldelse

Café fravær & nærvær

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er en god sygdomspolitik? Det er for eksempel klare spilleregler, roller og retningslinier. Det er præcise, velkendte og accepterede procedurer, der indeholder handlingsplaner, der er kendte og ejet af de ansatte.

Og så kan det være en politik, hvor det er legalt, at en leder eller en kollega kontakter en fraværende medarbejder under sygdom.

De nævnte eksempler er nogle blandt mange anbefalinger til en god sygdomspolitik, som man kan læse i det lille fine hæfte: 'Café fravær & nærvær'.

Hæftet er en sammenfatning af fem Cafémagasiner, som er udarbejdet efter fem regionale konferencer afholdt i november-december 2000 om 'sygefravær på kommunale arbejdspladser - få inspiration til sygdomspolitikken'.

Deltagerne på konferencerne har udvekslet viden og erfaring om en række centrale emner og spørgsmål vedrørende sygdomspolitik.

Cafémagasinet fremstår således som et inspirationskatalog for alle, der skal i gang med eller skal videreudvikle en sådan politik.

Det vil typisk sige samarbejdsudvalg og sikkerhedsudvalg.

I hæftet kan man læse om, hvad man kan vinde og tabe ved en sygdomspolitik, anbefalinger til et konkret indhold og indsatser, forslag til, hvordan man 'sælger budskaberne', og endelig anbefalinger om processen med at etablere og gennemføre sygdomspolitikken.

Ingen tvivl om, at det lille hæfte kan læses og bruges med udbytte på mange arbejdspladser.