Anmeldelse Kristendomskundskab
0   240

Ordbog til religion - begreber og fagudtryk

Fakta<p>Forfatter: Ole Balslev, Knud Møller</p><br /><p>103 sider, 78 kroner</p><br /><p>Odense Universitetsforlag</p><br /><p /><br /><p>Forlag: Odense Universitetsforlag</p>

'Ordbog til religion' er, som titlen antyder, en lille ordbog, og ikke, som man måske umiddelbart vil tro, en form for leksikon. Forventer man det, bliver man skuffet. Men ser man for sig en religions-terminologisk opslagsbog, er der i den daglige undervisning gode muligheder for at give eleverne i folkeskolen (gerne i forbindelse med projektopgaven) et nyttigt overblik over de vigtigste religions-videnskabelige begreber. Her er hvert opslagsord kortfattet forklaret i dets terminologiske betydning, ofte med henvisning til parallelle og modsatte begreber, og er i relevante tilfælde desuden forklaret etymologisk.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens hovedvægt er lagt på de store monoteistiske religioner: kristendommen, jødedommen og islam, men man vil lede forgæves, hvis man vil slå gudenavne og helligsteder op. Det er nemlig ikke bogens sigte.

'Ordbog til religion' er et godt, lille og nyttigt hjælpemiddel, hvor man lynhurtigt kan slå et ord eller begreb op, der har forbindelse med religion. Så den er ikke kun for religionslæreren, men i næsten lige så høj grad en hjælp til dansklæreren, der i læsningen af fag- og skønlitteratur støder på religionsfaglige termer. Derfor bør denne bog så absolut være en del af lærerværelsets bibliotek, men vil også være nyttig at have inden for de store elevers rækkevidde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt