0   36

Lærerne skal selv anslå værdi af cd-rom med Office XP

Lærerne skal opgive gaven med Office-pakken til skattevæsenet. Hvis de vel at mærke har installeret den. Det blev bekræftet i dag på et møde mellem Told-Skat og Microsoft. Den konkrete værdi er dog op til et skøn.

"Det var et kort, konstruktivt møde, hvor vi fik bekræftet vores udlægning af reglerne. Lærerne skal opgive værdien af cd-rommen på deres selvangivelse, men det er op til dem selv at fastsætte, hvilken værdi, pakken har for dem", siger PR-medarbejder i Microsoft, Claus Johnsen til www.Folkeskolen.dk.

Værdien kan højst blive de 699-899 kr, man i øjeblikket kan købe pakken for, siger han. Heraf skal man så ofte betale omkring 50 procent i skat.

Artiklen fortsætter under banneret

I Told-Skat bekræfter pressesekretær René Andersen, at lærerne skal opgive gaven på selvangivelsen. Hvis de altså har installeret den. Er cd-en røget direkte i papirkurven, har den ingen værdi.

"De to yderpunkter i fastsættelsen af værdien er på den ene side, at man smider den i papirkurven. Så er værdien 0 kr. På den anden side, at man alligevel ville have købt den i morgen til 699 kr. Så er værdien 699 kr. Og så er der et område ind i mellem, hvor det er op til den enkelte selv at anslå, hvilken værdi gaven har for dem", siger René Andersen.

Hvis man for eksempel kun bruger en del af pakken, må man selv anslå, hvilken værdi, denne del har for en - og skrive det på selvangivelsen. Det er så i sidste instans de lokale skattemyndigheder, som skal gennemgå selvangivelsen ligesom i alle andre tilfælde.

Microsoft beklager forløbet:

"Vi havde jo egentlig tænkt os dette her som et godt initiativ, hvor vi gerne ville give lærerne mulighed for at prøve Office. Vi er kede af, at det ikke er kommet til at virke sådan. Vi er også lidt overraskede over, at det er kommet til at handle så meget om skat", siger Claus Johnsen fra Microsoft.

Debatten om skattereglerne er opstået, fordi Microsoft sendte 90.000 cd-rom'er med bladet Folkeskolen nummer 13.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet