"Vi har brug for, at de raske medarbejdere kan komme hurtigere tilbage”, siger Michael Ziegler.

KL vil have kortere isolationsperiode

Der er brug for at lempe på isolationsreglerne, så blandt andet lærerne kan komme hurtigere tilbage på arbejde, lyder det fra KL.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdspladser på alle velfærdsområder er udfordret af et stort fravær blandt personalet.

Nu vil KL have ændret på isolationsreglerne, så der går kortere tid, før man igen kan møde på arbejde.

Det siger formand for KL's Løn- og Personaleudvalg Michael Ziegler i en pressemeddelelse.

"Jeg har kolossal respekt for alle de medarbejdere, der yder en kæmpe indsats for at få tingene til at fungere i den her svære tid. Men mange steder hænger hverdagen simpelthen ikke ordentlig sammen, og det er derfor tid til at kigge på de nuværende isolationsregler".

"For lige nu betyder de, at vi har raske, utålmodige medarbejdere siddende derhjemme, der ikke kan hjælpe deres pressede kollegaer med at få hverdagen til at fungere. Vi har brug for, at de raske medarbejdere kan komme hurtigere tilbage", siger Michael Ziegler.

Så voldsom er smitten nu: Hver 20. lærer fik en positiv test i sidste uge

I uge 2 fik hver 20. lærer i grundskolen en positiv test, og ifølge KL var 21 procent af personalet i landets dagtilbud fraværende 17.-19. januar.

"Vi er efterhånden en bred kreds af arbejdsgivere og medarbejdergrupper, som råber op her. Det er tæt på umuligt at få enderne til at mødes, og derfor bør man se på, om reglerne er for strikse", siger Michael Ziegler.