"Lærerne kan godt vurdere, hvornår eleverne skal kunne se hele deres ansigt, og hvornår det er fint at have mundbind på", siger lærernes formand.

DLF-formand glæder sig over, at lærerne endelig må bære mundbind

Det er på tide, at lærerne har fået mulighed for at bære mundbind, lyder det fra lærernes formand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I fredags meddelte Børne- og Undervisningsministeriet, at lærerne nu har ret til at bære mundbind på arbejdet - dog ikke i undervisningen eller andre situationer, hvor de er i kontakt med eleverne.

Søndag kunne det læses på ministeriets hjemmeside, at man lokalt kan beslutte at give lærerne lov til også at bære det i undervisningen, hvis der tages "behørigt hensyn" til, at eleverne kan forstå lærerens kommunikation. 

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen ærgrer sig over, at der skulle gå så lang tid, før mundbindene blev en mulighed for lærerne.

"Mundbind har været en selvfølge i resten af samfundet, men på skolerne har lærerne skullet tage dem af. Det siger næsten sig selv, at det ikke giver mening, når smitten er skyhøj, og lærerne er sammen med mange børn i løbet af dagen. Derfor er jeg glad for, at lærerne nu får mulighed for at beskytte sig selv og andre ved at bære mundbind på skolerne", siger lærerformanden i en pressemeddelelse.

Ny udmelding: Lokalt kan man give lærerne lov til at bære mundbind i timerne

Ifølge Gordon Ørskov Madsen kan lærerne godt vurdere, om det går ud over undervisningen, at de har mundbind på.

"Lærerne kan godt vurdere, hvornår eleverne skal kunne se hele deres ansigt, og hvornår det er fint at have mundbind på. Elevernes forhold til mundbindene har også ændret sig i løbet af de to år, der er gået, og i dag tror jeg, de fleste børn er vant til at se voksne med mundbind på. Derfor er det kun naturligt, at lærerne også kan bruge dem, når smitten er høj", siger han.