VR-briller er ofte et hit på Bett-messen i London. Her i 2019.

Tag med til dansk miniversion af udskudt international it-messe

Årets første måned byder som regel på kæmpe messe om it i undervisningen i London med stor dansk deltagelse. Den er i år corona-udskudt, og derfor er danske aktører gået sammen om at lave en online-pendant i miniformat.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år i januar valfarter undervisere, producenter og andre aktører til Europas største messe for undervisningsteknologi, Bett, i London. Sidste år blev messen aflyst, og i år er den udskudt foreløbig til marts.

For at tage toppen af EdTech-abstinenserne er en kreds gået sammen om at afholde en dansk mini-version af den som regel tre dage lange messe online. Det foregår onsdag den 19. januar klokken 13-16, og det er gratis at være med.

Selve Bett-messen foregår i det gigantiske messecenter ExCel i den østlige del af London, hvor udstillerne stiller deres produkter til skue, mens der er afholdes diverse oplæg og workshops i de omkringliggende konferencelokaler.

Små simple robotter er årets trend på it-messe

Men mens den foregår, er der aktiviteter spredt ud over hele den engelske hovedstad. De tæller blandt andet skolebesøg, oplæg og netværksarrangementer.

I den danske miniversion, Imens vi venter på Bett 2022, vil der være oplæg, virtuelle skolebesøg og en paneldebat om den digitale skoles fordele og ulemper.

"Målet er at mødes elever, lærere, leverandører og andre med interesse for området. Hvis vi kan skabe en større forståelse grupperingerne imellem, så tror jeg også, vi får bedre løsninger, som bakker op om den praksis, der er i skolen", siger Thomas Dreisig Thygesen, it-vejleder i Kerteminde Kommune og formand for Danmarks It- og Medievejlederforening.

Blog: Imens vi venter på Bett - oplæg, virtuelle skolebesøg, debat 

Foreningen er en af arrangørerne sammen med EdTech Denmark, Atea Danmark, Verdens bedste danske skole, UCL og Apple.

I invitationen understreger arrangørerne, at Danmark har en af verdens mest digitaliserede folkeskoler, og at det er værd at diskutere, om teknologiens potentialer udnyttes godt nok - først og fremmest med udgangspunkt i undervisningen.

"Vi har lagt os i selen for at finde nogle gode eksempler på rigtig god skolepraksis på it-området i en dansk kontekst - til inspiration og oplæg til debat, hvor vi forhåbentlig kan få en masse perspektiver og nuancer til torvs", siger Thomas Dreisig Thygesen.

Læs mere

Læs mere om arrangementet om tilmeld digher