It
0   4

Tag med til dansk miniversion af udskudt international it-messe

Årets første måned byder som regel på kæmpe messe om it i undervisningen i London med stor dansk deltagelse. Den er i år corona-udskudt, og derfor er danske aktører gået sammen om at lave en online-pendant i miniformat.

Hvert år i januar valfarter undervisere, producenter og andre aktører til Europas største messe for undervisningsteknologi, Bett, i London. Sidste år blev messen aflyst, og i år er den udskudt foreløbig til marts.

For at tage toppen af EdTech-abstinenserne er en kreds gået sammen om at afholde en dansk mini-version af den som regel tre dage lange messe online. Det foregår onsdag den 19. januar klokken 13-16, og det er gratis at være med.

Selve Bett-messen foregår i det gigantiske messecenter ExCel i den østlige del af London, hvor udstillerne stiller deres produkter til skue, mens der er afholdes diverse oplæg og workshops i de omkringliggende konferencelokaler.

Men mens den foregår, er der aktiviteter spredt ud over hele den engelske hovedstad. De tæller blandt andet skolebesøg, oplæg og netværksarrangementer.

Artiklen fortsætter under banneret

I den danske miniversion, Imens vi venter på Bett 2022, vil der være oplæg, virtuelle skolebesøg og en paneldebat om den digitale skoles fordele og ulemper.

"Målet er at mødes elever, lærere, leverandører og andre med interesse for området. Hvis vi kan skabe en større forståelse grupperingerne imellem, så tror jeg også, vi får bedre løsninger, som bakker op om den praksis, der er i skolen", siger Thomas Dreisig Thygesen, it-vejleder i Kerteminde Kommune og formand for Danmarks It- og Medievejlederforening.

Foreningen er en af arrangørerne sammen med EdTech Denmark, Atea Danmark, Verdens bedste danske skole, UCL og Apple.

I invitationen understreger arrangørerne, at Danmark har en af verdens mest digitaliserede folkeskoler, og at det er værd at diskutere, om teknologiens potentialer udnyttes godt nok - først og fremmest med udgangspunkt i undervisningen.

"Vi har lagt os i selen for at finde nogle gode eksempler på rigtig god skolepraksis på it-området i en dansk kontekst - til inspiration og oplæg til debat, hvor vi forhåbentlig kan få en masse perspektiver og nuancer til torvs", siger Thomas Dreisig Thygesen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt