Blog
4   7

Projekt-arbejde – vejen frem?

Abonner på nyt om Lærelyst i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Det vigtigste af alt var, alle de projekter vi lavede og her særligt alle vores mange fremlæggelser"

For nogle år siden interviewede jeg en gruppe elever(4 elever, tilfældigt valgt af en større gruppe). Interviewet foregik 4 år efter, at eleverne havde forladt skolen.

Jeg var interesseret i at undersøge følgende: Af alt det i lærte i jeres skoletid, hvad har I haft mest brug for i de efterfølgende 4 år.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er her på sin plads at forklare lidt om denne særlige elevgruppe(to klasser). De har gået på en alm. folkeskole, men var i de sidste 4 skoleår ”udsat” for et særligt forsøg. En dag om ugen, i 4 år, arbejdede de efter projektarbejdsformen. Nåede at lave 40- 50 projekter i deres skoletid.

Deres svar: (meget koncentreret) ”Det vigtigste af alt var, alle de projekter vi lavede og her særligt alle vores mange fremlæggelser. Det har gjort, at vi overhovedet ikke længere er bange for at sige noget i større forsamlinger” – ”desuden blev vi kreative af disse mange fremlæggelser”

HVORFOR? ”Vi fandt med tiden ud af, at vi skulle gøre noget særligt ved vores fremlæggelser for at få vores klassekammerater til at lytte. Det gjorde os opfindsomme og det smittede af på alt det, vi lavede.”

Tror projektarbejde er den bedste form for undervisningsdifferentiering, der indtil nu er opfundet.  Også når det drejer sig om kompetenceudvikling, henviser her til elevernes svar, er denne arbejdsform helt i top.

Fremlæggelse og kreativitet, to gode komponenter at have med i "livsrygsækken" 

(Denne elevgruppe satte skolerekord i karaktergennemsnit.)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ