Blog
0   5

Nyt undervisningsmateriale om hygiejne

Abonner på nyt om Ernæringskommentaren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange børn og unge er kommet på fornavn med virus og bakterier gennem de seneste år.

Den ekstra grundige håndvask har været på skoleskemaet og er efterhånden blevet en vanesag. Bakterier og hygiejne er dog ikke kun noget, vi skal tænke på i forbindelse med sygdomsspredning og smitte; det er også vigtigt, når vi arbejder med mad og fødevarer i køkkenet – og her er der mange gode vaner at lære.

Hos Landbrug & Fødevarer vil vi gerne gøre børn og unge klogere på korrekt håndtering af fødevarer, hvordan de kan træffe sundere og bæredygtige valg i køkkenet, og vise dem, at mad, madlavning og eksperimenter i køkkenet er sjovt og lærerigt. Derfor lanceres et helt nyt undervisningsmateriale: ’Madlavning med omtanke’ til folkeskolelever fra 4-9. klassetrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Madlavning med omtanke

Undervisningsmaterialet er først og fremmest udviklet med fokus på de gode hygiejnevaner.  Derudover som et bredt undervisningsmateriale fyldt med spændende og lærerige opgaver, aktiviteter, spil, forsøg og opskrifter. Der er både læring til de elever, som netop har fået Madkundskab på skemaet, men også til de mere øvede elever, og som supplement til natur- og teknikfaget på 5.-6.klassetrin. I materialet kommer eleverne omkring de fem hovedemner: ’Hvad er virus og bakterier’, ’God hygiejne i køkkenet’, ’Mærkninger og holdbarhed’, ’Konservering’ og ’Hvad er bæredygtighed’. Som underviser kan man vælge at dykke ned i emnerne enkeltvis, alt efter hvad eleverne har mest behov for at lære, eller gennemgå alle emnerne fra start til slut.

Udover en masse ny viden, gode hygiejnevaner, færdigheder og madlavningskompetencer, får eleverne forhåbentlig også lysten med hjem. Lysten til at være aktive i køkkenet, samt træffe sundere og mere klimabevidste valg. De er køkkenernes fremtidige brugere, så de skal klædes ordentligt på.

https://madkundskabsforum.dk/hygiejne


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt