Blog
0   14

Skal møder foregå virtuelt eller fysisk på skolen?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

“Hvis I vurderer, at møderne godt kan afholdes virtuelt, så skal I gøre det”. Ordene kommer fra min skoleleder, som forsøger at passe på alle parter på skolen midt en pandemi, som aldrig har været så frembrusende som lige nu.

Foto: Pixabay.com 

 

Opfølgningsmøder, skole/hjem-samtaler samt alle vores lærermøder skal lige nu foregå virtuelt – i hvert fald t.o.m. slutningen af marts måned. 

Enkelte netværksmøder kan være nødvendige at afholde fysisk på skolen, og det er vi selvfølgelig indforstået med. 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg synes, det er rart, at man oppefra anbefaler skolerne at passe på både elever, familier og ikke mindst medarbejdere i en tid, hvor smittetallene dagligt rammer den forkerte ende af de 20.000. 

Vi har som lærere berøringsflade med et stort antal unge, som dagligt selv er i kontakt med mange sammenhænge. Børnene og de unge i skolerne er ikke underlagt krav om test, så jeg kan kun forestille mig, hvad der suser rundt i systemerne. 

I forbindelse med vores seneste orientering gjorde vores skoleleder det klart, at han tager anbefalingerne til sig i forhold til at mindske kontakt og tilstedeværelse fysisk, hvor han kan.  

MEN... 

 

Dette er kun opfordringer og anbefalinger.  

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg sagtens kunne sidde på en skole, hvor en skoleleders mavefornemmelse var, at det var vigtigt, vi konstant var til stede. Både i forhold til mødeaktiviteter, tilstedeværelse osv. 

Ind imellem er det op til et enkelt ledelsesteam, om medarbejdere skal udsættes eller passes på. 

Jeg er med på, at flere ledere sikkert kan tænke, at vi alligevel går rundt oveni hinanden hele dagen, og hvad er så forskellen på et par timer mere, eller et møde med god afstand. 

For mig er det nok ligeså meget den symbolske handling i det, at vi bliver taget vare på. At man oppefra tager situationen seriøst og dermed signalerer til de ansatte, at selvfølgelig gør vi ting anderledes, nu hvor situationen er anderledes.  

Alt andet er i min optik uansvarligt! 

 

Hvordan skal møder afholdes på jeres skole? 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt