Anmeldelse Skønlitteratur
0   19

Generthed som ekstremsport

At være genert/indadvendt/introvert kan blive et alvorligt handicap, som kan få stor indflydelse på et ungt menneskes tilværelse. Bogen her fortæller med både empati og humor om en overset gruppe unge.

Inde i hovedet er jeg sjov

Fakta


Titel
Inde i hovedet er jeg sjov

Forfatter
Lisa Bjärbo

Pris
310

Sider
274

Forlag
Jensen & Dalgaard

Liv er ekstremt genert, og det bliver ikke let at starte på et nyt gymnasium. Genertheden er så voldsom, at hun besvimer, da hun sammen med en kammerat skal fremlægge et projekt i fransk.

Artiklen fortsætter under banneret

Liv lever sammen med sin far, der er et kærligt og optimistisk menneske. Moderen er død ved en færdselsulykke, som også Liv som lille var involveret i, og den store sorg ligger selvfølgelig som en underliggende tone i hele Livs og faderens tilværelse.

Det er ikke, fordi Liv bliver negligeret og overset, men det er uhyre svært for hende at give tilbage. Faktisk får hun både venner og veninder, ikke mange, men de, der stiller op, er oprigtigt interesserede i at komme i kontakt med hende. Romanen starter med besvimelsesanfaldet, går en lille måned baglæns og er ellers bygget dagbogsagtigt op over en enkelt måned. Men der sker meget i Livs indre liv på den korte tid.

Lisa Bjärbo skriver humoristisk, morsomt og aldeles overbevisende om noget så alvorligt som angst, generthed, venskab, sorg, længsel og accept. Det er en sand kunst, at "Inde i hovedet er jeg sjov" ikke bliver en tragedie, men også har andre elementer med. Liv kommer ikke mange centimeter ud af sin puppe i løbet af romanen, men som læser tror man på, at hun trods alt er på vej i en rigtig retning. Måske er der også en lille forelskelse på vej?

Interessant og velskrevet ungdomsroman, der måske nok kræver en god portion vedholdenhed af sin læser, men man får altså også en masse godt tankegods tilbage.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt