Blog
3   60

De usynlige coronazoner genopstår d. 5/1

Abonner på nyt om Sarah Urgaard i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er ikke trygt, når skolerne åbner op for fysisk undervisning d. 5/1 2022. Det er at holde forældre for nar, hvis vi insisterer på, at det er sandt. Vi er mange lærere som gør alt for, at eleverne skal trives i de usynlige coronazoner, men forholdene, reglerne og de anderledes hverdage er ikke trygge.

Jeg ved ikke, hvad der er værst. At Pernille påstår, at forældrene trygt kan sende deres børn i skole d. 5. januar, eller at Pernille lægger ansvaret for at løse alle corona restriktioner, over på den enkelte skole. 

Det er efterhånden svært at tro på, at alt bliver godt igen. Måske man skulle lave en langsigtet og holdbar plan, fremfor hele tiden at forstyrre og begynde forfra.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg synes ikke, at der er noget trygt ved, at eleverne i pauserne skal deles op i usynlige zoner og lærerne skal gå og være det sure corona politi. Det er så dræbende for både børn og voksne. Eleverne var endelig ved at vende tilbage til 'skole-før-corona' tilstanden. Skolegang uden frygt, afstandskrav, håndsprit og zoner.

Når skolerne åbner for fysisk undervisning d.5. januar, så opfordrer de samtidig til, at medarbejdere og elever lader sig screeningsteste to gange ugentligt, men samtidig har de i flere kommuner fjernet den lokale mulighed på skolerne. Nu er det kun de ikke-vaccineret elever og lærere, der må blive testet lokalt. Selvom man ved, at de vaccineret også kan få corona og endda flere gange.

Mange klasselokaler er (stadig!) små og har (stadig?!) elendig udluftning. Selvom vinduerne åbnes flere gange om dagen, så kan eleverne jo ikke sidde i dødkolde lokaler, fordi der skal luftes ud hvert kvarter. Larmen fra gaden og gården forstyrrer og det er både koldt, ubehageligt og utrygt.

Rengøringen er stadig ringe så mange steder. Man løber tør for sæbe og papir til hænderne flere gange om dagen. Der går rigtig meget uv-tid med, at der skal vaskes hænder flere gange om dagen, udover de "normale" ture til vasken. 

Hvem er det man beskytter ved at åbne skolerne d. 5. januar?

Det er da ikke børnene. For de trives ikke i de usynlige coronaceller, som skolerne nu er tvunget til genoprettet. Så forældrene kan trygt arbejde hjemmefra eller tage på arbejde, hvor der er taget hensyn til ekstra rengøring og afstand mellem voksne, som ikke skal mindes om at vaske hænder jævnligt. Imens holdes deres børn i små usynlige rum, hvor de ikke må lege med deres typiske legekammerater eller stå for tæt på gangen. De SKAL i skole, selvom smittetallet i samfundet aldrig har været højere. Hvem er det vi beskytter ved at sende eleverne afsted lige nu??

Som om Corona smitter mindre på skolens gange, i køen til håndvasken eller på de fælles toiletter, end det gør ude i den friske luft, hvor de absolut ikke må lege sammen, med mindre de går i samme klasse.

Det er skørt, at Pernille kræver, at skolerne pludselig skal løse hendes corona-kabale. Hun lægger ud og andre skal rydde op efter hende. Den enkelte skole skal selv finde en løsning på, at klasser skal deles op og dermed kræver flere lærerkræfter. Og desuden er lærerne stadig den mest smittet faggruppe i landet. Men det er jo ligegyldigt, for Pernille mener at man har gjort "nok" for at skolerne kan være klar til fysisk undervisning d. 5. januar 2022.

 

I stedet burde man lægge en plan for fysisk undervisning, hvor eleverne møder ind til korte skoledage, med få lærere ind over hver klasse og med grundig rengøring mellem hvert hold. Der skal være lokal mulighed for test hver dag, for både elever og voksne, så vi sikrer os, at de der er på skolen ikke er smittet. Alle projekter og prestige opgaver sættes på hold, så vi kan koncentrere os om vores kerneopgaver, som er at undervise glade og trygge børn.

Børn skal ikke irettesættes og korrigeres fra 8.00-15.00 hver dag, for det er ikke trygt. Og under de forhold som Pernille mener er "nok", så er det IKKE trygt.

 

Godt nytår!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ