Blog
0   7

Godt nytår til det faglige netværk

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi går en usikker opstart i møde efter ferien. Med tårnhøje smittetal og en desværre ikke usædvanlig tavshed om skolernes opstart, kan man kun gisne om, hvordan det hele kommer til at forløbe. Men alt er ikke heldigvis ikke Corona, og der er stor interesse for de faglige netværk.

Underrubrikken er et udtryk for den usikkerhed, jeg selv står med på nuværende tidspunkt, hvor der er under en uge til den officielle opstart på skolerne efter den korte nedlukning. Jeg kan ikke andet end undre mig over, hvorfor vi endnu en gang ikke hører mere fra vores ministerium og vore minister om opstarten. Dette skal ses i direkte forlængelse af, at vi i medier og på pressemøder har fået fastslået, at Danmark ligger ualmindelig højt i smittetal, og at der ikke er styr på omikron- varianten endnu. 

Jeg vil ikke slutte mig til rækken af husvirologer blandt journalister, bloggere og meningsdannere, men blot give udtryk for en bekymring for, om en så kort nedlukning stemmer overens med vores samfundssituation i øvrigt. Omvendt er jeg naturligvis klar over, at en længere nedlukning vil have vidtrækkende trivselsmæssige konsekvenser for mange børn og voksne, og det er i sagens natur heller ikke ønskværdigt for nogen. Desværre findes der ingen lette løsninger.

Mange følger kulturfagene

I den noget mere positive ende af skalaen, har vi i dette år kunne se, hvordan interessen for de faglige netværk fortsat er steget. Folkekolen.dk oplever en enorm tilslutning, og særligt ved vi, at vores nyhedsbreve bliver flittigt læst derude. Der er interesse for fagene, og som det også fremgår af Karen Ravns julehilsen, har alt på folkeskolen.dk ikke handlet om Corona. 

Artiklen fortsætter under banneret

Kulturfagene har nu mange følgere, og her på bloggen søges fortsat at ramme en vekselvirkning mellem aktuelle skolerelaterede emner, herunder debatindlæg, men i lige så høj grad en kontinuerlig opmærksom rettet mod nye undervisningsforløb, særligt de gratis, og ikke mindst erfaringer fra egen undervisning. Når vi nærmer os prøverne, som forhåbentlig kan afvikles gnidningsfrit, vil jeg se nærmere på den nye prøvevejledning, hvilket ikke synes aktuel lige nu.

Med dette korte indlæg vil jeg sende en nytårshilsen til alle i det faglige netværk for historie og samfundsfag. En stor tak for interessen og kommentarerne og på genhør i 2022. Jeg tror, at vi alle krydser fingre for et skoleår, hvor vi løbet af det tidligere forår kan se en mere normaliseret hverdag ude på skolerne.

Godt nytår derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt