Blog
7   25

Mens vi venter

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skal vi fysisk i skole d. 5. januar? Skal vi fortsætte onlineundervisningen lidt tid endnu? Herhjemme venter vi (u)tålmodigt på udmeldingen. Vi er to lærere og tre skolebørn, der ikke ved, hvad vi kan forvente os af 2022 på skole-/arbejdsfronten. Tankerne står i kø.

Foto: flickr.com/Al King - Skal vi gå til højre eller venstre? Hvad er bedst? Nemmest? Sikrest?

Der er ingen tvivl om, at jeg som lærer allerhelst så, at vi skulle starte fysisk i skole onsdag d. 5. januar 2022. Det er bedst for børnenes trivsel, for deres læring og på mange måder også for mig som lærer. Men smittetallene er eksploderet hen over julen. Og langt fra alle er vaccineret. Hvordan får vi en hverdag til at hænge sammen med lokale smitteudbrud hos både elever og personale?

Smitte, hjemsendelser og kaos

Den sidste del af 2021 var på mange måder kaotisk på min skole. Vi havde meget smitte; klasser og årgange blev hjemsendt, lærere og pædagoger var sygemeldt, og det var umuligt at skaffe vikarer til at dække alt. I min 9. klasse var over halvdelen af lærerteamet sygemeldt på samme tid. Det betød rigtig meget vikar - eller hjemsendelse med opgaver. Dagligt mødte vi andre ind til beskeder på Aula om, at vi skulle se efter flere klasser samtidig med egen undervisning - eller opfordring til at tage timer i vores forberedelse.  

Artiklen fortsætter under banneret

Vilkår i en pandemi

Det er jo sådan, det er. Det er vilkårene, når man står midt i en pandemi. Vi hjælper hinanden, og vi får det til at hænge sammen på bedst mulige vis. Men det ændrer ikke på, at det er hårde vilkår at arbejde under. Med elever i alle klasser hjemme i isolation skulle jeg som lærer rende ekstra hurtigt. Hvad skal man arbejde med, når man er hjemme? Hvilke opgaver er det muligt at sidde med selvstændigt? Kan man analysere Ørneflugt af Pontoppidan uden hjælp og vejledning?

Det nemmeste (og bedste!) lige nu

Er det muligt at komme tilbage til en fysisk skoledag, som er sikker for både børn og voksne? Hvilke restriktioner skal vi arbejde under? Det er nemt nok for politikerne at melde ud, at vi skal spritte af, gøre ekstra rent og holde eleverne adskilt, for som bekendt er virkeligheden en anden. Jeg er træt af hensigtserklæringer og ærgrer mig samtidig over, at jeg sidder her og tænker, at det nemmeste (og bedste!) - lige nu - er, at vi er hjemme med onlineundervisning, indtil det hele ser lidt mere overskueligt ud på coronafronten.  

Rigtig godt nytår til jer alle!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.815 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt