Blog
0   11

"Vi er her endnu"*

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Rygklap – "honning"-hjerter og bonuscheck til lærerne

Mens julemaden stadig er under fordøjelse, tillader jeg mig at rette opmærksomheden på den næste store fest: Nytår.

2021 var endnu et år præget af corona dvs. nedlukninger, hjemmearbejdepladser, håndsprit og mundbind i supermarkeder mm..

Artiklen fortsætter under banneret

Selvom året endte med, at eleverne blev sendt tidligt på juleferie, var der jo ikke tale om ferie men om hjemmeundervisning. Lærerne holdt igen for – hvis nogen fortjener et "honning"-hjerte og/eller en bonuscheck er det dem.

Når jeg skriver ”dem” og ikke os skyldes det, at jeg selv før den første store corona-nedlukning afsluttede et vikariat. Held i uheld da jeg er i risikogruppen, men det lykkedes dog at få bevilliget noget efter-/videreuddannelse. Helt fantastisk – jeg er rundet de 60 og jobcenteret gav grønt lys for en uddannelse (grundforløb) som beskæftigelseskonsulent, hvorved jeg har flere jobmuligheder at byde ind i. Jeg var yderligere så heldig, at der stadig var ledige pladser på et hold med fysisk fremmøde. Håndsprit, afstand og en masse nye mennesker, hvoraf flere tog turen ind fra oplandet til kursusadressen i det indre København. Helt fantastisk – håber at møde dem igen til en reunion i løbet af det nye år.

Jeg føler mig dog hverken for gammel til eller demotiveret for igen at skulle undervise i grundskolen – folkeskole eller en privatskole. Selvom jeg i årets løb har været til flere jobsamtaler i hovedstadsområdet, så har det endnu ikke været muligt at finde et match specifikt med mine linjefag – matematik, billedkunst, kristendomskundskab/religion. Det er fag, der efterspørges men sjældent i den kombination. Der er dog nye muligheder, når man rundt omkring på skolerne i løbet af foråret og forsommeren skal lave nye fagfordelinger.

På hjemmefronten fejrer vi nytåret med begrænset fremmøde so to speak og en svingom til tonerne fra Tina Dickow & familie og nummeret: ”Lige nu” – i en ”familien-arbejder-hjemmefra” version. *Overskiften på dette blogindlæg "Vi er her endnu" har jeg hentet fra nummeret.

Godt nytår!

Hvordan fejrer du det? Har du/I faste traditioner – nytårsforsætter o.lign..? Og hvad med det nye år i skoleperspektiv?  Skriv gerne en kommentar – måske du kan inspirere andre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
766 andre er allerede tilmeldt