Blog
1   10

The Magic Door

Abonner på nyt om Lærelyst i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et rummeligt eventyr - første afsnit - Udover at arbejde med Svært-pædagogikken, "leger" jeg med rums indflydelse på læring, en form for rum-didaktik

Det skete i de dage, hvor de første hammerslag til Det Skæve Rum(DSR) blev slået, at byggetrolden PT ytrede ”en dør skal der til”. De to didaktikere, C & C, rystede på hovederne og tænkte, ”hvad skal dét da gøre godt for?

  Gjort som sagt, blot to dage senere, stod denne dør, som I ser på billedet, midt i det endnu ikke færdigbyggede ”Skæve Rum”

Artiklen fortsætter under banneret

  Jeg kan nu, 10 år efter byggetroldens dør-kup, berette, at denne dør er et genialt didaktisk værktøj. Ja jeg vil gå så langt og påstå, at en sådan dør burde tilknyttes alle skoler.

  Et par sætninger om undervisningen i Det Skæve Rum. En stor del af tiden kan man, som underviser, ikke se elever. De sidder ofte gruppeopdelt ”gemt” i smårum (Se evt. billeder fra DSR). Flere gange i løbet af en dag skal grupperne fortælle/fremlægge, hvad de laver/har lavet.

  Vi bruger døren til disse fremlæggelser - deltagerne, der skal ”på”, mødes kort på bagsiden af døren, laver de sidste aftaler, når de træder gennem døren starter deres fremlæggelse. Hver gruppe skal ofte fremlægge 5-6 gange på en undervisningsdag.

  To ting: Døren er fremragende som fremlæggelsesværktøj, vil gerne takke Per for sit fremsyn. Det er ofte svært, at få alle elever til at turde fremlægge, men jeg kan fortælle ”this door is magic” i den henseende.

Glædelig Jul og Magisk Nytår Rumpiloten 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ