Blog
1   16

Husk PLCeren i skoleårets planlægning

Abonner på nyt om Pædagogisk LæringsCenterForening i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Og helst inden du stikker hånden ned i den store fordelingshat af timer til funktioner og ressourcepersoner på skolen

Juleferien kommer akkurat på rette tidspunkt – også i 2021. For en stund kan vi sænke skuldrene en anelse, slå benene op, mæske os i alt for mange kalorier og ellers ”bruge den sunde fornuft” udi sociale sammenhænge, som Søren Brostrøm så fint har formuleret det.

Lige så sikkert det er, at det igen ringer ind på skolerne efter nytår (forhåbentlig), lige så sikkert er det, at planlægningen til et nyt skoleår også løbes i gang efter juleferien.

Mange ender skal nås: Tid til forberedelse, et utal af møder, nye indsatsområder, diverse tilsyn, fagudvalg osv. Listen er lang – og i takt med vi har fået uddannet et væld af faglige vejledere, skal der naturligvis også afsættes god tid til disse, for at de kan sætte deres kompetencer i spil bedst muligt.

Og så er der også lige læringsvejlederen –  ja, hende eller ham, som man tidligere – og enkelte steder stadig - kalder for skolebibliotekaren.

Artiklen fortsætter under banneret

Generalisten, der binder det hele sammen på PLC og hvis uddannelse og arbejdsopgaver nærmest kan betegnes som en #cand. nærmest alt#, der har en udtalt uundværlig blækspruttefunktion på PLC.

Men det er også denne generalist, der de senere år ofte er blevet offer for spare iveren, når tid til andre opgaver og andre gode ressourcepersoner skulle findes.

Så kære skoleleder:

Kulturformidling, udstillinger, back office opgaver, vejledning, udvikling af analoge/digitale læringsaktiviteter og elevernes fritidslæsning er blot nogle af de arbejdsopgaver læringsvejlederen varetager rigtig mange steder.

Arbejdsopgaver der på én gang både er uundværlige og tidskrævende – og som ikke bliver løst af sig selv. Lige om lidt ser en ny Bekendtgørelse for PLC dagens lys. Den kunne med fordel danne udgangspunkt for både refleksion og en god drøftelse med sin PLCer og PLC team.

Og helst inden du stikker hånden ned i den store fordelingshat af timer til funktioner og ressourcepersoner på skolen.

God arbejdslyst & godt nytår!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
781 andre er allerede tilmeldt