Engelsk
0   3

Udviklingsgruppe anbefaler at droppe alderspecialiseret undervisning i engelsk på læreruddannelsen

Det skal være slut med den aldersspecialiserede undervisning i engelsk. I hvert fald hvis det står til udviklingsgruppen bag anbefalinger til en ny læreruddannelse.

De længe ventede anbefalinger fra udviklingsgruppen bag en nytænkt læreruddannelse landede i november.

Her kunne man på folkeskolen.dk/engelsk læse, at det blandt andet anbefales, at engelsk ikke længere skal have samme størrelse som dansk og matematik, som det i praksis i dag har på flere uddannelsessteder. 

Men det er ikke den eneste nyhed, der gemmer sig i udviklingsgruppens anbefalinger, for de fremtidige engelskstuderende på landets læreruddannelser.

De fire organisationer i den regeringsnedsatte udviklingsgruppe foreslår nemlig også, at man går væk fra, at faget er aldersspecialiseret efter, om de studerende ønsker at undervise på 1.-6. klassetrin og 4.-10 klassetrin. 

Artiklen fortsætter under banneret

Med andre ord bør der kun være ét engelskfag, og det fag bør tilmed de fleste steder få mindre formel status, end det har i dag sammenlignet med uddannelsens traditionelt største fag dansk og matematik.

Udfordring for de små uddannelsessteder

I dag er det muligt at alderspecialisere dansk, matematik, engelsk og idræt. Står det til udviklingsgruppen, bør kun dansk og matematik fremover alderspecialiseres.

Hovedargumentet er, at opdelingen af de fire fag er en udfordring for de små uddannelsessteder, fordi det er svært at skabe tilstrækkeligt store hold. 

Muligheden for at opdele engelsk og idræt kom med bekendtgørelsen i 2015, men muligheden er ifølge udviklingsgruppen "kun slået delvist igennem, idet flere moduler samlæses på tværs af specialiseringerne".

Gruppen mener desuden heller ikke, at der er store faglige forskelle på at undervise i de to fag i ind- og udskolingen.

"Det vurderes, at fagligheden grundlæggende er den samme i ind- og udskolingen, og at forskellen primært er elevernes forskellige alder og forudsætninger", skriver gruppen i sine anbefalinger. 

Udviklingsgruppen består af Lærerstuderendes Landskreds, Danmarks Lærerforening, KL og Danske Professionshøjskoler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
477 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.813 andre er allerede tilmeldt