Idræt
0   4

Bevægelsesjulekalenderen tilpasset hjemmeundervisning

Efter hjemsendelsen af eleverne har Dansk Skoleidræt reageret hurtigt og tilpasset den populære bevægelsesjulekalender, så øvelserne passer til elever, der sidder hjemme bag skærmene.

Erfaringer fra tidligere corona-nedlukninger har vist, hvordan hjemmeundervisning bag computerskærmene kan gå ud over elevernes fysiske form og daglige bevægelse.

Derfor reagerede Dansk Skoleidræt hurtigt, da regeringen besluttede sig for at sende landets grundskoleelever hjem til nogle dages online hjemmeundervisning op til juleferien.

Den populære bevægelsesjulekalender, som tusinder af skoleklasser har ladet sig inspirere af her i julemåneden, blev lynhurtigt tilpasset den nye virkelighed, så øvelserne nu også egner sig til hjemmeundervisning.

Mere end 11.500 klasser har i år bestilt bevægelsesjulekalenderen fra Dansk Skoleidræt. De åbner hver dag en låge, der gemmer på en sjov brain break - et aktivt afbræk fra undervisningen.

Resten af december bliver lidt anderledes end forventet, da alle elever fra og med 15. december har skullet modtage undervisning hjemmefra grundet de nye corona-restriktioner.

Artiklen fortsætter under banneret

Det giver andre vilkår for bevægelsesjulekalenderen - og for bevægelsen generelt - men Dansk Skoleidræt har handlet hurtigt, så det faste bevægelsesindslag i skoledagen kan fastholdes.

Fra 15. december har udtrykket ændret lidt karakter i bevægelsesjulekalenderen. Man mødes ikke mere af den sædvanlige julejingle, men til gengæld gemmer der sig bag lågen en aktivitet, som eleverne hver især kan lave hjemme bag skærmen.

"I stedet for at opgive resten af julekalenderen, har vi lavet en plan B. Vi får en masse positiv feedback fra skolerne, der er rigtig glade for at have et aktivt indslag som en fast del af deres dag - og det ville være så ærgerligt at gå glip af det, fordi eleverne nu skal sidde hjemme. Vi har derfor været kreative og lynhurtigt sammensat et alternativ, så klasserne kan åbne lågerne online og lave aktiviteterne sammen hver for sig", siger projektleder i Dansk Skoleidræt Annette Borch.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt